Råsterk snuoperasjon mot Brattvåg!

Det så tungt ut etter halvspilt kamp på Stadion i kveld, men de som ga opp da gikk glipp av en herlig fotballopplevelse etter hvilen!

Brattvåg gjestet Fredrikstad søndag kveld, de gule og blå fra Møre og Romsdal kjemper for ny kontrakt i Postnord-ligaen og må holde Sola og Vidar bak seg på tabellen i 6 serierunder til.
FFK har hatt en spesiell inngang til denne kampen med en rekke spillere uaktuelle for kamp pga. skader eller karantener. Eirik Mæland, Sakari Mattila, Love Reuterswärd, Joona Veteli, Stian Stray Molde og Mads Nielsen var alle ute i dagens kamp, med andre ord var kaptein 1, 2 og 3 på tribunen denne kampen, og i løpet av kampen skulle kaptein 4 også måtte bite i kunstgresset.

Historien gjentok seg - Brattvåg scorer på alt
I strålende høstvær gikk FFK rett i angrep og allerede etter 30 sekunder chippet Tim Nilsen inn 1-0, trodde alle, men linjemann var oppe med flagget.
Like etterpå fikk Brattvåg frispark ute på høyresiden som de svingte inn foran mål, ballen ble klarert opp i lufta og på nedfallsfrukten var gjestene sterkest og dyttet inn 1-0.

Mer eller mindre hele omgangen ble spilt på Brattåg sin banehalvdel, og FFK kom seg til mange brukbare posisjoner, men på den siste biten manglet det både presisjon og marginer.
Tim Nilsen fikk en god mulighet fra 10 meter, men skuddet ble blokket. Maikel Nieves var høyest på en av mange FFK-cornere, men headingen strøk på utsiden av stolpen. Aller nærmest var Tim Nilsen når hans frispark gikk via muren og i stang ut.

Om skademarerittet ikke var ille nok allerede denne sesongen, så måtte også Ludvig Begby ut med det som virker som en strekk i hamstringen, noe som mest sannsynlig gjør at sesongen hans er over. En helt ufattelig rekke med skader for FFK denne sesongen.

Rett før hvilen kom Brattvåg på en sjelden visitt igjen og skaffet seg en corner. FFK klarerte første ballen, men nok en gang var Brattvåg sterkest på andreballen og kriget inn 2-0.
Dermed gikk gjestene til pause med en noe flatterende 2-0 ledelse. Brattvåg har med det scoret 5 mål på FFK på halvannen omgang, på det vi på subjektivt vis har telt opp til 6(!) målsjanser. Det er lov å være god foran mål.

Ellevill snuoperasjon
Etter pause gikk FFK rett i angrep igjen og innbytter Riki Alba var der allerede etter 45 sekunder og smalt inn 1-2. Hans første mål for FFK etter overgangen fra Lørenskog, på hans første touch på ballen.

Og nå skulle det gå fort. 53 minutter spilt når FFK fikk en corner, Drage fant Kjelsrud Johansen på bakre stolpe som headet inn 2-2, hans 6. mål for høsten, i en ellers enorm kamp av spisskjempen.
Kun 3 minutter senere fikk FFK ny dødball og etter mye klabb og babb fikk Tomas Lopez Borgersen kranglet inn 3-2, hans første mål i FFK-trøya - En fantastisk snuoperasjon på kun 12 minutter!

I minuttene som fulgte pøste FFK på med sjanser, men nå var vi tilbake til normalen og både Drage, Kjelsrud Johansen x 2 måtte se forsøkene sine enten bli reddet av keeper eller gå like på utsiden av målet.

Mot slutten av kampen roet det seg ned utpå banen, i alle fall når det gjelder spill og sjanser. Dommeren hadde derimot en stri tørn med å håndtere oppgjøret noe som ga mye frustrerte spillere på begge lag.
Selv om det unge FFK-forsvaret hadde god kontroll, ble det noen nervøse overtidsminutter. Antagelig mest pga. Brattvåg sin historikk med å være kliniske foran FFK-kassa i 2019.
En forsvarsrekke med Åsheim (23), Aukland (20), Lopez Borgersen (19) og Barkarson (18) må trekkes frem etter denne kampen, flotte prestasjoner fra de unge forsvarsspillerne!

Kampen ender 3-2 og FFK tar med det nok en seier på hjemmebane, den 3. i rekken og fortsatt er det ingen som har tatt med seg alle poengene hjem fra Stadion i 2019.
Med det har faktisk også FFK flere poeng i 2019 enn på samme tidspunkt i 2018.

Hødd neste!
Det er 5 runder igjen av årets Postnord-liga og neste oppgave for guttane er mot Hødd på Høddvoll på søndag om en uke.
Den tradisjonsrike klubben har hatt en opptur den siste tiden. Etter en periode med mange nederlag har Hødd nå sikret seg rikelig med poeng den siste måneden og har plassert seg litt i ingenmannsland på tabellen.

Kampen mellom Hødd og FFK spilles søndag 29. september klokka 16:00!