Rafn-comeback og uavgjort mot Viking

FFK presset og presset et redusert Viking-lag, men fikk aldri den forløsende scoringen. Dermed ble det uavgjort i Stavanger etter mål av Oscar Aga.

Viking hadde mest ball i starten av kampen, og FFK hadde problemer med å sette sitt eget spill. I forsvarsspillet var de rødhvite kompakte og solide, men etter 25 minutter glapp markeringen på Djibril Diop.

Viking-kaptein og tidligere FFK-spiller Zlatko Tripic dro seg fri nede ved høyre hjørneflagg og slo inn mot bakerste stolpe. Der hadde senegalesiske Diop kommet seg fri, og fikk avslutte uforstyrra. På halv volley dunket senegaleseren ballen i nettet bak Fischer og Viking tok ledelsen 1-0

Like etterpå kombinerte Sander Svendsen seg fint frem på høyresiden og slo inn mot Salvesen som stormet inn i feltet. Philip Aukland fikk en tå på ballen før den traff Lars-Jørgen Salvesen og det hele endte med en klønete avslutning som gikk over målet til Jonathan Fischer.

Sterk avslutning på 1. omgang

Fem minutter før pause fikk Vikings Jost Urbancic pirka ballen videre til Salvesen i en duell med Julius Magnusson. Salvesen var da plutselig alene med Fischer, men den danske burvokteren sto fjellstøtt og reddet skuddet mesterlig med brystet.

Magnusson ble liggende nede etter duellen, men etter litt hjelp fra fysioterapeut fortsatte FFK-kapteinen kampen.

Like etterpå kombinerte Stian Stray Molde og Oscar Aga elegant nedover venstresiden, og Stray Molde fikk lagt inn med venstrefoten. I boksen foran mål stomet Mai Traore frem, og var bare noen få centimeter fra å få en fot på ballen som hadde skapt store problemer for Viking-keeper Patrik Gunnarsson.

FFK avsluttet 1. omgang sterkest og Morten Bjørlo fikk vist frem skuddfoten på et frispark fra om lag 20 meter. Gunnarsson i Viking-buret måtte bare se lagt etter skuddet, men uheldigvis for Bjørlo var skuddet noen få centimeter for langt til venstre for målet.

Rødt kort og utlikning

Like før timen var spilt slår Patrick Metcalfe en lang ball opp fra sin høyrebackposiosjon. Traore startet i bakrom og ble revet ned av Viking-stopper Diop. Umiddelbart kunne det se ut som Traore var i offside, men linjedommer holdt flagget nede og hoveddommer blåste frispark til FFK. Som sistemann i Viking-forsvaret fikk Diop det røde kortet for fellingen av Traore.

Gjestene fikk dermed en drøy halvtime med en mann mer, og det skulle ikke ta mange minuttene før FFK fikk utnyttet overtallet. Etter et frispark ble det litt klabb og babb i feltet og Maxwell Woledzi fikk to skuddforsøk. Begge skuddene ble blokkert, men det siste forsøket havnet i beina på Oscar Aga som hamret ballen i nettaket. Dermed sto det 1-1 og kampbildet var snudd.

Etter 70 minutter var det nesten utrolig at FFK ikke tok ledelsen. Stray Molde tok ned et innlegg på bakerste stolpe og slo tilbake inn i boksen der både Aga og Traore stormet mot mål. Begge kastet seg etter ballen, men fra liggende posisjon klarte ikke Aga å få ordentlig trøkk i avslutningen og det ble en enkel ball å plukke opp for Viking-keeperen.

FFK tok over banespillet oppskriftsmessig etter utvisningen, men Viking var farlige på kontring. Med et snaut kvarter igjen på klokka prøvde Tripic seg med en avslutning fra 17-18 meter etter flott kombinasjonsspill av Viking. Heldigvis for FFK sin del gikk avslutningen de nødvendige centimeterne utenfor målet.

Ungguttene Imre Bech Hermansen og Filip Stensland var blant spillerne som kom inn for FFK og fikk viktige minutter mot Eliteserie-motstand. I sluttminuttene kom også Simen Rafn på banen og fikk sine første minutter på banen etter korsbåndsskaden han pådro seg i fjor sommer.