Positiv prestasjon borte mot Eliteseriemotstand

Etter en periode med mye skade- og sykdomstrøbbel var det knyttet spenning til hvor god prestasjon FFK skulle få til på bortebane mot Eliteserie-motstand. Etter 90 minutter kunne man se tilbake på en jevn fotballkamp og en oppløftende prestasjon!

Ufrivillig, men nødvendig kamppause
Varmt var det ikke, men forholdene var gode for fotball lørdag ettermiddag. FFK var tilbake i draktene etter en ufrivillig pause forrige uke. Pausen var uansett helt nødvendig grunnet et smitteutbrudd som i helgen sendte halve FFK-troppen inn i statistikkene til FHI.

Denne uken har troppen sakte, men sikkert, funnet veien tilbake til feltet og lørdag var det endelig klart for å kunne øve på full bane mot god Eliteserie-motstand. 18 år gamle Tage Johansen spilte en imponerende kamp mot Mjøndalen i forrige treningskamp. Siden den gang har midtstopperen gjort seg ferdig med Omikron og var lørdag tilbake i startoppstillingen.

Billige baklengs
Hjemmelaget gikk ut hardt mot FFK som måtte forsvare seg mye de første minuttene, men allerede etter to minutter kunne de rødkledde vært i ledelsen da Riki Alba brøt høyt i banen og FFK kunne kontre 3 mot 2, dessverre manglet presisjonen inne i 16-meteren.

Etter 15 minutter kom hjemmelaget til sin første sjanse da en svak klarering inne i boksen til FFK landet hos en blåkledd som klemte til på volley like utenfor. Nesten ledelse for hjemmelaget der og to minutter senere satt den. Etter en takling havnet ballen litt tilfeldig rett i beina på Fardal Opseth som alene med Håvar Jenssen var kald og rolig da han trillet inn 1-0.

26 minutter var spilt da FFK kunne vært ajour. En corner på bakre ble headet inn i feltet av Alba til Mads Nielsen, men dansken klarte ikke styre avslutningen på mål kloss hold. Like etterpå hadde FFK nok en gang et godt brudd høyt i banen og kontret i overtall, men heller ikke denne gangen klarte man å utnytte muligheten.

Like før pause var det hjemmelaget sin tur til å få et gunstig brudd høyt i banen da FFK sendte ballen rett til hjemmelaget. Der FFK manglet presisjonen tidligere i omgangen viste Fardal Opseth hvordan og avsluttet strålende via stanga til 2-0. Effektivt og godt av hjemmelaget som satt to mål på de to eneste avslutningen på mål denne ettermiddagen.

Presset hjemmelaget
En lav og skarp sol rett mot mot det ene målet på Sarpsborg stadion hadde nok hatt en del å si før pause som forklaring på noen svake pasninger fra FFK. For etter pause var det hjemmelaget sin tur til å spille med den lave solen og det første kvarteret etter hvilen var det FFK for alle penga.

Kjelsrud flikket gjennom Alba etter 50 minutter og løpsmaskinen fikk skutt fra 16 meter, skuddet var brukbart og keeper mistet ballen, men ført på returen var forsvaret og klarerte. Like etterpå skulle redusering komme da Begby slo inn til Kjelsrud som fikk avsluttet fra kloss hold, keeper reddet, men på returen var Noa Williams og satt inn 2-1.

FFK fortsatte å presse og etter 56 minutter var det ytterst nærme 2-2 da Alba var fri på høyre og slo lavt inn foran mål. På bakre var Williams på blank, derfor måtte hjemmelagets forsvarer klarere ukontrollert og var centimetere unna å sette ballen i egen kasse.

Etter timen spilt ble det mange bytter på begge lag og hjemmelaget fikk mer tak i kampen igjen. Lynraske Rashad hadde kommet inn og var svært nærme scoring med en gang da han skjøt i stanga fra skrått hold. Et par minutter etterpå var det FFK som traff aluminiumen da Øby slo inn på bakre stolpe til Aukland som headet i tverrligger.

FFK stod godt utover i omgangen og kjempet nesten inn utligningen etter 75 minutter da keeper mistet et innlegg, men før noen fikk pirket ballen i åpent mål klarte målvakten å fange ballen igjen. Oppgjøret dalte i tempo mot slutten, men Solberg fikk testet skuddfoten og hjemmelagets keeper to ganger de siste minuttene. Først traff han godt på volley, før han like etterpå fikk skutt fra 16 meter, dessverre for FFK endte begge avslutningene kun med corner for FFK.

Dermed ble det 2-1 til hjemmelaget i en jevnspilt kamp på Sarpsborg stadion. En positiv prestasjon for FFK etter en vanskelig periode og mye godt spill å bygge videre på i fortsettelsen!

Grorud før Marbella
Neste helg er det siste treningskamp før avreise til Marbella. Også denne gangen er det bortekamp som gjelder. Kampen går lørdag 26. februar på Grorud Arctic Match, kampstart er 14:00.