Poengdeling på en luggete dag

Det ble en jevnspilt, men ikke så veldig velspilt fotballkamp på Stadion søndag ettermiddag når Egersunds IK var på besøk på Stadion.

FFK gikk ut uforandret fra de foregående kampene, ikke uventet ettersom laget er inne i en god periode med 4 strake seire i ryggsekken. Gjestene fra Rogaland kom også til Østfold med selvtillit etter 7 poeng på sine 3 siste kamper og solide seire spesielt på hjemmebane.

På tross av ferietid og veldig skiftende vær fant nesten 4000 mennesker veien til Stadion denne ettermiddagen - Tusen takk for fantastisk støtte!

Hagen brukte bredsiden fra 25 meter
Det var en spennende og jevnspilt omgang vi var vitne til de første 45 minuttene av dagens kamp. FFK spilte tidvis bra, men fikk ikke ting til å flyte som på det beste.
Gjestene fra Egersund spilte en ambisiøs fotball og varierte mellom gode frispillinger bakfra som ga bra angrep, og skumle balltap de gangene det ikke lykkes.

FFK hadde noen gode muligheter i løpet av omgangen. Solberg åpnet omgangen med et godt skudd som keeper reddet, Thomas Drage var også nærme når han dro seg inn fra venstre og skjøt mot nærmeste hjørnet, men keeper var der også. Tim Nilsen hadde en ball i nota, men ble avvinget for en hårfin offside, der trodde hele Stadion at FFK var i ledelsen.

Hva så med Egersunds? De var på ingen måte ufarlige. Først holdt FFK på å sette ballen i eget nett, men Jenssen var på plass med en god benparade. EIK hadde også frispark fra ca. 20 meter og da er Naglestad farlig, spissen smalt ballen i tverrliggeren, heldigvis for FFK. Den andre storscoreren til Egersunds, Bob Sumareh, var også farlig frempå når han ble spilt gjennom, men igjen var Jenssen på plass og reddet.

Etter 40 minutter skulle scoringen komme, og det var en spesiell en. Drage spilte inn til Marius Hagen på 25 meter som litt uventet sendte avgårde et skudd, ikke årets beste skudd, men ballen rullet inn i hjørnet på målet og dermed 1-0 til FFK som også var pauseresultatet.

Utjevnet hverandre
EIK kom best igang etter hvilen og hadde en mulighet før minuttet var spilt, men etter dette tok FFK mer over og hadde et par gode muligheter til å doble ledelsen. Solberg fikk den største muligheten når han ble spilt gjennom på høyre, men skuddet gikk til side for målet.

Rett før timen fikk Egersunds en god mulighet etter kontring, men Jenssen var nok en gang på plass og hindret scoring. Etter timen spilt glapp det og EIK utlignet når Naglestad skjøt hardt og lavt fra 16 meter ned i kroken via hanskene til Jenssen. Skuffende for FFK, men i en relativt jevnspilt kamp både i spill og sjanser var det fortjent med lik stilling også på resultattavla.

Heretter dabbet oppgjøret mye av og det var lite som skjedde foran målene. FFK satt inn Nieves, Sellin og Reuterswärd for å få fart på angrepet, og de siste minuttene av kampen klarte hjemmelaget å skape et visst trykk med et par gode situasjoner og flere dødballer, men det ble med nesten. Nærmest var Begby med en lur avslutning fra skrått hold, men keeper stod godt plassert og slo til corner.

Etter 4 minutter med overtid endte det med 1-1 på Stadion og poengdeling.

Skuffende prestasjon på en luggete dag
Uavgjort var et helt ok resultat når man ser til spill og sjanser, men de alle fleste i FFK sitter nok igjen med en skuffet følelse etter dagens prestasjon.
En luggete dag hvor spillet ikke satt offensivt, og hvor vi ikke klarer å straffe et ambisiøst Egersunds som etterlot enorme kontringsrom. I dag satt ikke presspillet som normalt, og når vi vant ball ble det ikke mulighetene godt nok ivaretatt.

Så skal det også sies at EIK gjorde en god kamp og viste frem et fint grunnspill og klarte til tider å spille FFK lave, noe veldig få lag har klart på Stadion de siste 20 hjemmekampene i Postnord-ligaen.

På den positive siden har FFK nå flere poeng etter 13 kamper i 2019 enn etter 14 kamper i 2018, og fortsatt har vi igjen en kamp mot Sola førstkommende lørdag.
Den store overraskelsen i årets avdeling, Stjørdals Blink, er tilbake på tabelltopp poenget foran våre gutter.

Siste kamp før ferien er altså mot Sola FK. Hjemmekampen for noen få uker siden ga en solid hjemmeseier med hele 5-1, men det blir noe helt annet å møte de gulkledde på deres egen gressbane i Sola.
Kampen går lørdag 13. juli med avspark 16:00!