Oppsummering av oppkjøringen 2019

Oppkjøringen er over og vi har laget et sammendrag av oppkjøringen i ord og tall!

Oppkjøringen til sesongen 2019 har vært litt annerledes enn oppkjøringene de siste årene i FFK.
For første gang på en god stund er det samme teamet som har jobbet videre omkring a-laget, og troppen var mer eller mindre satt flere uker før første treningskamp.

- Vi kjenner stor trygghet med tanke på det arbeidet som er lagt ned i vinter. Vi har fått gjort det vi hadde mål om å gjøre i forhold til mengde og innhold.
Vi har hatt god progresjon i treningskampene og gutta virker klare for å komme igang
. Oppsummerer Bjørn Johansen.

Her er kampene vi har spilt

Mjøndalen - FFK (2-2)
Årets første kamp endte med uavgjort borte mot Eliteserielaget Mjøndalen.
Mjøndalen tok ledelsen, men FFK snudde oppgjøret før hjemmelaget utlignet rett før slutt.

Sogdiana - FFK (1-1)
Første kamp på årets treningsleir gikk mot Sogdiana fra øverste divisjon i Usbekistan.
Også denne kampen endte uavgjort etter at FFK ledet, men Sogdiana kom tilbake på et strafespark i 2. omgang.

Nest Sotra - FFK (1-3)
Årets første seier kom mot OBOS-laget Nest Sotra.
I en sjansebonanza av et oppgjør skapte FFK muligheter på løpende bånd og vant vedig fortjent oppgjøret på Tyrkisk gress.

FFK - Kvik Halden (0-2)
Første kamp hjemme på Stadion endte med tap for haldenserne etter et bombardement mot målet til Kvik Halden. Gjestene takket og bukket for de to sjansene de fikk og reiste hjem til grensebyen med seier i bagasjen.

Sarpsborg 08 - FFK (3-0)
Medaljefavorittene i Eliteserien fra nabobyen ble for sterke på bortebane og vant oppgjøret fortjent med tre mål. FFK hadde sine muligheter og kunne gjort kampen mer spennende dersom presisjonen hadde vært bedre både i forsvar og angrep.

FFK - Alta (4-1)
Toppkandidaten i den andre avdelingen tok den lange veien fra Alta til Fredrikstad i starten av mars. Etter en svak start på oppgjøret var FFK etter hvert klart best og vant med solide siffre.

FFK - Strømmen (3-4)
Strømmen gjorde seg klar til sesongstart i OBOS-ligaen på Fredrikstad Stadion. Etter en god første omgang hvor FFK var best tok gjestene mer over etter hvilen. Oppgjøret så ut til å ende med 3-3, men en overtidsscoring fra Strømmen ga de seieren.

FFK - Falkenberg (2-0)
Oppkjøringens kanskje sterkeste prestasjon av FFK. Allsvenskan-laget var i Fredrikstad før seriestart i Sverige og gikk på et fortjent tap. Topplaget fra Sverige har imponert i oppkjøringen før møtet med FFK og har startet sesongen i Sverige med en seier og et tap.

FFK - Bærum (3-0)
Nest siste kamp før serien starter ble også en solid prestasjon fra FFK. En kamp hvor det maglet litt på presisjonen ble det allikevel en komfortabel seier uten en eneste målsjanse imot og ny selvtillit i bagasjen for guttane.

FFK - Fram Larvik (3-2)
Generalprøven gikk også på Stadion og motstander var Fram Larvik som frem til søndag ikke hadde tapt i 2019.
En god første omgang sørget for solid ledelse til hjemmelaget før foten ble tatt av gassen etter hvilen og gjestene fikk redusere to ganger.