Facebook News Feed Post

Odds Ballklubb er neste utfordring

Kampene kommer tett i denne delen av sesongen, søndag er det Skien, Skagerak Arena og Odds Ballklubb som står for tur!

Fast plass i Eliteserien

Med unntak av en kort visitt i det som den gangen het Adeccoligaen, i 2008, har klubben som da het Odd Grenland, vært i på øverste nivå siden 1999. Fra 2013 endret klubben navn til Odds Ballklubb, og til å begynne med kunne det virke til å være et smart trekk. Både 2014 og 2016 tok Skiens-laget 3. plass i Eliteserien. I samme periode spilte de kvalifisering til Europa og var også i en cupfinale. 

De siste årene har det gått opp og ned for Odds Ballklubb. Fra en 13. plass i 2021, til en oppløftende 5. plass i 2022 og deretter en mer på det jevne sesong i 2023 med sluttplassering som nummer 10. 

Uforutsigbare Odd

Etter fjorårssesongen gikk trener Pål Arne "Paco" Johansen til BK Häcken, ny hovedtrener ble Kenneth Dokken. Klubben har hentet inn både flere svært rutinerte spillere, og noen unge spillere i vinter. Bl.a. veteranene Andre Hansen, Etzaz Hussein og Torgeir Børven har kommet til. Samtidig har noen sentrale spillere forsvunnet, som Leonard Owusu og Dennis Gjengaar, samt at de har langtidsskader på Sondre Solholm Johansen, Steffen Hagen og Zakaria Mugeese. I Odd sin tropp finner vi også en lokal og en gammel kjenning, tidligere FFK-spiller Thomas Rekdal og Etzaz Hussain spiller begge for Odds Ballklubb.

Sesongstarten til Skiens-laget har vært en liten berg- og dalbane. Tap hjemme for FK Haugesund i premieren, uavgjort hjemme for Sandefjord og exit fra NM mot Sandnes Ulf er av de mindre oppløftende opplevelsene, men seire borte mot Sarpsborg 08 og Molde vitner om mye kvalitet når toppnivået benyttes. 

De to seneste kampene, 3-3 hjemme mot Viking og 5-4 tap borte mot Sandnes Ulf i cupen, må sies å være fantastiske fotballkamper for den nøytrale tilskuer. Forrige seriekamp mot Viking ledet Odd lenge 2-1 før Viking snudde til 3-2 i sluttminuttene. Langt ut i overtiden ble Odd redusert til 10 mann, ikke at det stoppet hjemmelaget som like gjerne gikk frem og hamret inn 3-3.

Med 9 for og 10 mot, er Odd så langt Eliteseriens mest underholdende lag, målt i antall scoringer. Om det opprettholdes i neste serierunde vil vi først vite omkring 18:50 på søndag kveld.

Tett kampprogram

Det hagler med kamper om dagen, helt perfekt for både lag og supportere! Søndag er det Odds Ballklubb i Skien, onsdag er det Raufoss på Nammo Arena og neste søndag er det KFUM i hovedstaden. Og etter den rekken med kamper er det klart for den store festdagen i Norsk fotball når Strømsgodset kommer til Fredrikstad på 16. mai. Straks 8000 billetter er allerede solgt!

Kjøp billetter til 16. mai festen HER!

Mai Traore er fortsatt ikke helt klar for retur på fotballbanen enda, Filip Stensland er også ute med en liten belastningsskade i hælen. Utenom det er alle mann klare for ny kamp på søndag, også Joannes Bjartalid som også var med i troppen mot Rosenborg onsdag ettermiddag. 

FFK har startet sesongen på en fin måte med 8 poeng på de første 5 kampene. Kun 5 mål er innsluppet så langt, forrige serierunde ble det 1-0 mot Sandefjord på Fredrikstad Stadion. Onsdag ettermiddag husker de fleste fortsatt med glede, da ble Rosenborg sendt ut av NM etter en god kamp fra rødbuksene som endte 1-0, takket være en strålende scoring av Oscar Aga. 

Vi skal helt tilbake til 2012 sist FFK og Odd møttes i en seriekamp. Det året gikk FFK ned, men kampene mot Odd ga god uttelling. 4-2 seier hjemme og 1-1 borte var fasit det året. For FFK finner man igjen Simen Rafn sitt navn i kampprotkollen fra 2012, for Odd er Andre Hansen, Steffen Hagen og Torgeir Børven å finne igjen fra 12 år tilbake. 

Kampstart på Skagerak Arena søndag er 17:00. For de som ikke skal se kampen fra tribunen, kan vi anbefale både TV2 Play og Fredriksstad Blad. 

Annonse fra Eliteserien: