OBOS-ligaens lengstlevende på besøk

Søndag kommer Sandnes Ulf til Fredrikstad, en ny tøff oppgave for FFK som skal opp mot det laget som har vært lengst i ligaen!

Siden 2015

Sandnes Ulf er den klubben i OBOS-ligaen som leder konkurransen i å ha flest sesonger på rad, pr. nå. Siden 2015 har Sandnes Ulf beriket ligaen, av de ni sesongene siden den gang har den tidligere Eliteserie-klubben på det beste blitt nummer fire, og tre av ni sesonger har gitt kvalifisering for opprykk. De øvrige seks sesongene har endt i ingemannsland. 

Fjoråret endte med en oppløftende 5. plass, men dessverre for de lyseblå ble det raskeste mulige exit da Kongsvinger vant første kvalifiseringskamp på Østerhus Arena og sendte Sandnes Ulf ut av kvaliken. 

KJØP SESONGKORT OG KAMPBILLETT HER!

Yngre lag i 2023

Sandnes Ulf angriper sesongen 2023 med en noe yngre lag enn i fjor, og noe tynnere tropp. Tidligere Viking-spiller Fredrik Torsteinbø har kommet inn, veteranen har slitt med skader i våres, men er på vei tilbake i form. I tillegg har Erik Kringstad (Sola) og Henrik Jensen (Ganddal) tilkommet. Sistnevnte kom rett fra 5. divisjon og inn i OBOS-ligaen, imponerende! Denne uken har også unggutten Mathias Emilsen kommet på lån fra Vålerenga, han blir hentet for å bøte på skadeproblemene i Sandnes Ulf. 

Sødal (Viking), Sleveland (Egersund), Landu-Landu (Bryne), Heggem (Brommapojkarna), Ringberg (Hønefoss), Ekeland (Strømsgodset) og Stølås (Aalesund) har alle gått ut. I seriestarten har også Øregaard, Høiland, Tadesse og Kringstad vært ute med skader, noe som har gjort at ringreven Bjarne Berntsen har satt unge og spennende lag på banen i serieåpningen.

Variabel åpning

Sandnes Ulf har startet variabelt i årets sesong. På tre kamper har søndagens gjester forsøkt alle varianter, seier, tap og uavgjort. De startet med 4-1 mot Skeid på hjemmebane, fortsatte med 0-1 for Sogndal på Fosshaugane før kampen mot Raufoss endte målløst forrige helg. 

Nå venter FFK på Fredrikstad Stadion. I 2022 ble det en dramatisk seier til Sandnes Ulf langt inn i overtiden, etter at FFK hadde misbrukt et straffespark noen minutter før. Året før der igjen var det motsatt, da tok FFK seieren helt på slutten etter en scoring fra Mads Nielsen. 

Følge opp prestasjonen fra sist

FFK kommer fra en fin prestasjon i Mjøndalen, en god kamp endte med 1-0 til FFK etter at rødbuksene hadde brent en rekke sjanser. Seieren både kunne og kanskje burde vært en del større, men det positive er at spillet er i flott utvikling. Samtidig er det fortsatt vanskelig å skape sjanser mot FFK, Mjøndalen klarte ikke skape en eneste en. 

Utenom Noa Williams og Kingsley Innocent er alle spillere i trening. Likevel er ikke alle aktuelle for kamp. Brandur Hendriksson og Philip Aukland har lange skadeperioder bak seg og trenger flere gode treninger for å finne tilbake til toppformen. 

KJØP SESONGKORT OG KAMPBILLETT HER!

Kampstart på Stadion søndag 30. april er klokka 15:00!

Foto: Pedro Lemos

Annonse fra Obos-ligaen: