Ny seier for FFK!

FFK møtte et overtent Moss på Melløs stadion lørdag ettermiddag, men rødbuksene stod i mot i duellene og kunne juble for en deilig seier på en middels dag!

Lørdag ettermiddag var det ny kamp for FFK i Postnord-ligaen, motstander var Moss FK på Melløs stadion. Hjemmelaget har hatt mye marginer mot seg i årets sesong, en rekke jevnspilte kamper har endt med knepne tap, noe som har gitt Moss en plassering langt ned på tabellen. FFK er i motsatt ende av tabellen og kan se tilbake på en periode med gode prestasjoner. Til kampen mot Moss kunne Bjørn Johansen og trenerteamet velge mellom en tilnærmet skadefri tropp, med unntak av langtidsskadde Ludvig Begby som fortsatt har noen uker igjen.

Målløst på Melløs
Det var en sjansemessig rolig start på kampen, men desto røffere start duellmessig. Mossingene var tydelig tent på oppgaven og tråkket til i duellene fra start. Paradoksalt nok var det FFK som gang på gang havnet i boka til dommeren.

Omgangens eneste skikkelige målsjanse var det FFK som stod for når Lindström utnyttet en feilpasning hos Moss og ga ballen til Riki Alba som hamret ballen i stolpen fra 20 meter. En tett og jevn omgang med mye stopp i spillet ebbet ut med 0-0.

Straffe x 3
Etter hvilen tok FFK mer tak i oppgjøret og etter 55 minutter skulle målet komme. Kjelsrud Johansen mottok ballen i feltet og skjøt først klokkereint i stolpen, returen plukket han opp selv og på vei mot mål ble han klippet ned av en mosse-forsvarer. Nicolay Solberg er i superform og måkte straffesparket bort i nettveggen, 1-0 til FFK.

Bare 3 minutter senere rullet FFK opp et fint angrep på høyresiden, Åsheim slo ut i feltet til Kaptein Kjell som skjøt relativt rett på keeper, men etter en uheldig inngripen av den normalt så solide Gundersen i mosse-målet rullet kula sakte inn i nota til 2-0.

Like etterpå kunne det blitt 3-0 til FFK da Aleesami steg til værs på corner og stanget kula i stolpen, men Moss slapp med skrekken og etter 72 minutter fikk de muligheten til å komme tilbake når dommeren nok en gang pekte på straffemerket. Denne gangen kan det ikke sies at straffesparket var så opplagt, men blåst er blåst og Thomas Klemetsen Jakobsen satt kontrollert inn 2-1 på det som var Moss sin første avslutning på mål i oppgjøret.

Moss fikk litt blod på tann og skapte noen halvfarligheter i minuttene etter reduseringen, men etter 84 minutter skulle spikeren bli satt i kista. FFK kontret på et offensivt Moss som etterlot mye rom, Maikel Nieves ble spilt alene med keeper, men ble løpt ned av en mosse-forsvarer, dermed nytt straffespark. Det tok Maikel selv og økte sikkert ledelsen til 3-1.

Noen sluttspurt kom aldri fra hjemmelaget og FFK kunne juble for seier etter en godkjent prestasjon på en middels dag på jobben!

Tromsdalen neste
Serierunde 12 i årets reduserte sesong kommer søndag 27. september hjemme på Fredrikstad Stadion. Motstander er fjorårets OBOS-lag, Tromsdalen. Tromsø-laget kjemper innbitt for å bli topp 7 og komme med i sluttspillet for opprykk, da trenger de seire i de siste omgangene.

Som vanlig vil det blir sendt ut sms til de som får inngang til oppgjøret.