Ny kamp på Stadion!

2. pinsedag er det ny runde i OBOS-ligaen og motstander for FFK på Stadion er Åsane!

Spillemessig god start

Åsane sin sesong har ikke vært den beste så langt hvis man kun er på antall poeng. 5 poeng etter 9 kamper, ingen seire og sist på tabellen er de harde fakta. 5 av 9 kamper har endt med uavgjort, og alle 4 tapene er med kun det ene målet. Det er altså et Åsane som hele veien har vært med og spilt jevne kamper, og det forsterkes av at de spillemessig har vært gode og med litt flere marginer sin vei, fort kunne hatt flere poeng.

Som de fleste har Åsane hatt sine utskiftninger før sesongen. Av de mer profilerte navnene så finner man Ryan Doghman (Orange County), Kristoffer Valsvik (uten klubb) og Morten Gamst Pedersen (Ranheim) på ut-listen. Inn portene har Emil Sildnes (HamKam) og Mame Mor Ndiaye (Raufoss) kommet.

Treneren er den samme. Morten Røssland har ledet Åsane siden 2019-sesongen og er ved roret fortsatt med sin ballbesittende og risikovillige fotball, som ofte fører til mange sjanser både for og i mot. Forrige seriekamp var intet unntak da Åsane og Start spilte 2-2 på Åsane Arena, en kamp begge lag kunne scoret mange flere ganger. I midtuken gikk Åsane til slutt videre i NM mot Loddefjord etter at Myklebust satt inn 3-2 målet med drøye 10 minutter igjen.

Kjøp billett her!

Innholdsrike dueller

FFK og Åsane sine 4 møter de siste to årene må sies å være innholdsrike kamper. Serieåpningen i 2021 endte 3-2 til FFK i Bergen etter at FFK ledet 2-0, Åsane kom tilbake til 2-2, men like etter utligningen satt seiersmålet fra Alba til 3-2. Samme resultat ble det i Fredrikstad på høsten, men motsatt vei. FFK kjempet om opprykk og var på en fin seiersrekke, men ble stoppet av Åsane som ledet 3-0 på Stadion etter 47 minutter. FFK reduserte to ganger og var nærme utligning, men Åsane holdt unna til seier.

I 2022 var første kamp på Stadion. FFK åpnet forrykende, ledet 2-0 etter 20 minutter og kunne ledet mye mer. Åsane kom tilbake til 2-2 og på tross av noen enorme sjanser så ble det også sluttresultatet. I august skjedde det igjen mye. Åsane tok ledelsen, FFK snudde til 2-1, så ble FFK redusert til 10 mann og Åsane snudde til 4-2. Kampen var ikke slutt og FFK reduserte til 4-3 og jaget utligning, men det ble med stolpetreff og nesten-mål.

En god rekke

FFK har jobbet frem en pen rekke på 10 kamper uten tap, og 9-3 i målforskjell, inkludert seieren over Sprint-Jeløy på onsdag. Den hektiske perioden fortsetter kommende uke med kamp mot Åsane mandag, Ørn Horten i NM på torsdag og bortekamp mot Raufoss søndag. Skulle FFK ta seg videre mot Ørn Horten blir det også ny NM-kamp onsdag etter Raufoss.

Mads Nielsen og Riki Alba var ikke klare for kamp mot Sprint-Jeløy, men jobber for å bli klare til kampen mot Åsane. Utover det er Innocent Kingsley som kjent ute for hele sesongen, mens det er gledelig at Kjelsrud Johansen, Aukland, Bjartalid og Hendriksson nå alle sammen er tilbake etter sine langtidsskader og jobber målrettet for å nå toppformen i ukene som kommer.

FFK er blant de mest disiplinerte lagene i ligaen når det kommer til gule og røde kort så langt, og ingen spillere er foreløpig i faresonen og karantene.

Kampstart mandag 2. pinsedag er klokka 15:00 - Vi ses på Stadion!