Det ble en positiv ettermiddag i Sandefjord søndag da guttane på nytt viste seg frem med godt spill og stor innsats.

Rykket opp til Eliteserien
Søndag spilte FFK årets andre treningskamp og nok en gang var det motstand fra en høyere seriehylle. Sandefjord rykket imponerende opp til Eliteserien i 2019 og tok imot FFK på sitt nydelige kunstgress på Gamle Stadion.

Været innbydde riktignok ikke til en folkefest. Sterk vind og en del regn gjorde spilleforholdene noe utfordrende, men ikke verre enn at det fint gikk an å spille fotball.

Ingen mål før pause
FFK gikk offensivt ut med både høyt og aggressivt press, det ga hjemmelaget og deres ballbesittende spillestil trøbbel til tider.
Begge lag hadde sine sjanser før hvilen, Sandefjord hadde to gode sjanser på dødball, mens FFK kom til sjanser ved Kjelsrud Johansen og Farah, også Åsheim hadde en skummel avslutning, men ingen mål før hvilen.

Effektive etter pause
Til pause kom Alexander Zoulakis inn for en Lindström som ikke hadde rukket å fylle opp energilagrene for 90-minutter etter en sykdomspreget uke. Lisleby-gutten skulle få en sentral rolle i andre omgang.

1-0 kom etter at Anas dro seg fri og skjøt et skudd som keeper måtte gi retur på, der var Kjelsrud Johansen og dunket inn sitt første i 2020. Like etterpå var nevnte Zoulakis nest sist på ballen når hans strøkne corner fant hodet til Mads Nielsen og dermed 2-0.

Det ble mange bytter i 2. omgang og med hele 8 a-lagsspillere uaktuelle til denne kampen var det på nytt mange lovende juniorer som fikk sjansen. En av de som kom inn etter hvilen var Eirik Vestby, han er oppe i a-stallen for første gang og tok vare på sjansen i sin a-lagsdebut.
Åsheim vant ballen høyt i banen og spilte fri Vestby som på lekkert vis satt 3-0 ned i hjørnet bak hjemmelagets keeper.

Mot slutten av kampen ble været dårligere og de store sjansene uteble, mange bytter stykket også opp kampen. Det så ut til å ebbe ut med 3-0, men med siste spark på ballen reduserte Sandefjord etter en klarering som gikk i stanga bak Håvar Jenseen og på returen satt de blåkledde inn sitt ene mål for dagen.

Mange positive elementer
Også denne helgen var det mye positivt å ta med seg videre inn i nye treningsuke. Godt spill, mange løpemeter og en herlig offensiv innstilling gir mye å bygge videre på i de to månedene som er igjen før seriestart 14. april.

Flere spillere viser at de er i god form og i fin utvikling. Det blir mange spennende kamper om plassene i den nye 4-3-3 formasjonen som trenerteamet har spilt med til nå i 2020.

I tillegg fikk vi nok en gang se mange unge spillere vise at de stadig tar nye steg. Hele 10 spillere som har vært, eller er på FFK sitt juniorlag var i aksjon denne kampen. Og i tillegg var Karstensen, Koko og Begby ikke med denne kampen.

Neste kamp for FFK er hjemme mot Mjøndalen 22. februar på Fredrikstad Stadion!