#NM2 - Kvik Halden

11 cupmesterskap til tross, FFK har ikke briljert i cupen de siste årene. Forrige gang vi spilte 3. runde var i 2016, skal det gjentas i 2022 må Kvik Halden beseires på Halden stadion torsdag!

Mange møter siste 10 år
Kvik Halden og FFK har møttes til en rekke tøffe oppgjør de siste 10 årene. Kun ett oppgjør er spilt i Fredrikstad, hele 6 ganger har lagene møttes i Halden siden 2012. Det har ikke alltid vært like gøy for FFK å reise sørover, men det har vært bedring de siste gangene. 

2012: Kvik Halden - FFK (NM) 5-3 (etter straffer)
2015: Kvik Halden - FFK (NM) 6-5 (etter straffer)
2018: Kvik Halden - FFK (NM) 0-4
2019: Kvik Halden - FFK (serie) 1-0
2019: FFK - Kvik Halden (serie) 2-0
2020: Kvik Halden - FFK (serie) 1-5
2020: Kvik Halden - FFK (serie) 2-4

Uventet start på sesongen
Kvik Halden var av mange sett på som en outsider til topplassene på tabellen denne sesongen, men mye stang-ut har i stedet gitt en foreløpig plassering lengre ned på listen. I helgen som var spilte haldenserne en viktig kamp da Vard Haugesund var på besøk i grensebyen. Før oppgjøret skilte 3 poeng mellom lagene, og mellom tabell-naboene befant også nedrykksstreken seg. Kvik Halden vant oppgjøret med 2-0 og med det ble avstanden til nedrykk betydelig mer komfortabel både i poeng og lag. 

Første runde i NM var ingen enkel kamp på papiret for Kvik Halden. Bortekampen mot Bærum gikk til slutt bra for haldenserne som snudde og vant 2-1 etter to scoringer av Fabian Ness. Frontmannen fra Drøbak har hatt skadeutfordringer gjennom oppkjøringen, men da sesongen startet har han etter hvert funnet formen. 9 mål på 12 kamper hittil i år er sterke tall av spissen.  

Mange Fredrikstad-gutter
Det har vært mange koblinger mellom Kvik Halden og FFK gjennom årene, også nå er det en rekke spillere på laget til haldenserne med fortid i Fredrikstad. Senest i vinter flyttet tre FFKere sørover da Alexander Zoulakis, Aleksander Karstensen og Leo Olsen skrev under for Kvik Halden. Lisleby-gutten Filip Westgaard, med over 150 kamper for FFK, er også fortsatt i Kvik Halden. Går vi enda lengre tilbake i tid finner vi også Deni Hasanagic og kaptein Dardan Sæter-Mehmeti, som begge spilte juniorfotball i FFK. Sistnevnte med over 350 kamper for Kvik Halden og med det på toppen av adelskalenderen i Halden. 

Kun to mann ute
Det er kun Henrik Kjelsrud Johansen og Philip Aukland som er uaktuelle til torsdagens kamp. Kjelsrud er ferdig for sesongen og sikter mot sitt livs form i 2023, Aukland jobber seg tilbake fra strekkskaden han pådro seg på 16. mai, men er ikke klar på noen uker enda. 

FFK tok seg videre fra 1. runde av NM med en knepen 1-0 seier mot Råde etter ekstraomganger. Riki Alba åpnet målkontoen for året med et sikkert straffespark og sørget for at FFK gikk videre til ny Østfold-duell. 

Eget bortefelt
Det er ventet godt med folk på tribunene og en flott ramme rundt kampen. Fredrikstad-supportere er gitt eget felt og billetter kan kjøpes her: Bortefelt Kvik Halden - FFK

Merk at alle tilskuere fra Fredrikstad må kjøpe billett på bortetribunen for å komme inn. Disse vil få egen inngang, egen kiosk, eget toalett og avgrenset felt å sitte på. Er du fra Fredrikstad må du derfor sørge for å kjøpe billett på riktig tribune (bortefelt), om ikke vil du bli nektet adgang til Halden Stadion.

Kampstart 23. juni er 18:00

Annonse fra Obos-ligaen: