Nicolay Solberg

Nicolay Solberg klar for FFK!

Kantspilleren har hatt flere gode sesonger i toppen av OBOS-ligaen, i dag ble det klart at han kommer tilbake til FFK.

Flere gode sesonger
At Nicolay Solberg ikke skulle spille OBOS-ligaen i 2019 er ingen overraskelse, men de fleste hadde nok forventet at han skulle ta steget opp i Eliteserien etter flere gode sesonger for Ull/Kisa.
Isteden blir det en divisjon ned for kantspilleren som kommer inn og styrker FFK foran 2019-sesongen.

Solberg skriver under på en 3-årsavtale og er på plass på trening allerede i morgen.

- Nicolay har uttrykt et sterkt ønske om å være endel av FFK. Hans egenskaper passer godt inn i troppen vår og han tilfører oss blant annet rutine og målpoeng. Sier Per-Mathias Høgmo.

Comeback
Nicolay gjør med det comeback i FFK-trøya. Forrige opphold ble ingen suksess grunnet en skade og påfølgende feilbehandling som holdt han på sidelinjen i lang tid. 
Siden den gang har Nicolay både utdannet seg og levert varene i OBOS-ligaen. Med samboer fra Fredrikstad kan man på flere måter si at Nicolay kommer hjem.

- Jeg har hatt et sterkt ønske om å være en del av FFK. Det er flere veier å komme seg til Eliteserien på, og en av veiene er med FFK og det er veien jeg ønsker å gå. Jeg ønsker å være med å bygge videre på den kulturen som er startet på i klubben. Jeg var her i 2013-2014 og føler jeg har mye uoppgjort, håper vi sammen kan være med å komme oss tilbake i det gode selskap. Forteller Nicolay.

Målpoeng i fleng
De tre siste årene har Nicolay spilt for Ull/Kisa og der har han vært med på å nå kvalifisering to år på rad. 6. plass i 2017 og 5. plass i 2018. 
De gode plasseringene skal Nicolay ha sin del av æren for med 32 mål og 18 assist, noe som er sterke tall fra hans posisjon.

Første halvdel av sesongen 2018 var virkelig bra med hele 10 mål og 6 assist før sommerferien var over. Sensommeren ble ødelagt av en skade, og dermed ble også siste del av sesongen under pari i mangel på form. 

Siste forsterkning
I fotball skal man aldri si aldri, men i utgangspunktet vil Nicolai være siste spiller inn i spillertroppen for 2019.
Med Nicolai teller troppen 21 mann, i tillegg til at Phillipe Koko skal trene med a-laget i tiden som kommer.

For første gang på flere sesonger er troppen satt på et tidlig tidspunkt. Store deler av troppen fra 2018 er også med videre og sammen med nysigneringene fortsetter nå arbeidet med å utvikle laget etter den filosofien og spillprinsippene man jobbet med i fjorårssesongen.

- At vi allerede nå har en fyldig tropp på plass gjør at treningshverdagen blir god. Det er ei sulten spillergruppe med komplementerende egenskaper. Avslutter Per-Mathias.

Annonse fra Eliteserien: