Mye bra i generalprøven

Lørdag ble siste treningskamp i 2020 spilt og guttane fikk med seg en fin prestasjon inn til seriestarten.

Etter tidenes lengste sesongoppkjøring var det endelig klart for siste treningskamp før moroa begynner borte mot Florø 12. juli. Motstander i generalprøven var en av outsiderne til opprykket i den andre avdelingen i Postnord-Ligaen, Fram Larvik.

Mye bra før pause
FFK gikk ut i hundre og satt et tidlig press på gjestene. Flere ganger var hjemmelaget farlig frempå og etter 10 minutter dunket Henrik Kjelsrud inn 1-0 på et flott langskudd. FFK fortsatte presset og etter 20 minutter ble det 2-0 når en Lindström-corner fant hodet til Kjelsrud og inne i feltet kunne Anas Farah sette ballen i mål fra kort hold.

Frem til nå hadde gjestene fra Larvik slitt med å komme inn i spillet, men fikk servert en heldig redusering etter en misforståelse i FFK-forsvaret. Like etterpå viste Håvard Åsheim fram sluddfoten da han druset inn 3-1 fra 20 meter, strålende av Rolvsøy-gutten!
De siste 10 minuttene av omgangen jevnet spillet seg noe ut og igjen skulle gjestene få servert en heldig scoring når ballen ble headet i hånda til Stian Stray Molde fra 20 cm avstand. Straffen satt Fram sikkert i mål. På overtid av omgangen kunne det også blitt 3-3 da Fram Larvik fikk sin første store sjanse for ettermiddagen, men denne gangen var Jenssen på plass med en god redning. 3-2 til pause etter en god omgang av FFK.

Fortsatt angrepsspillet
Etter hvilen var FFK rett tilbake i det offensive spillet og skapte sjanser fra første stund. Det tok ikke mange minuttene før Riki Alba kunne dytte inn 4-2 etter fin pasning fra Åsheim.
FFK fortsatte å angripe og Anas Farah kunne legge på til 5-2 før han fikk hvile.

Nicolay Solberg fikk muligheten fra straffemerket, men brant straffen utenfor. Like etterpå fikk han allikevel kjenne på nettsus når han stanget inn 6-2 på et flott innlegg av Stian Stray Molde. Stray Molde var flyttet ut på venstreback på grunn av en skade på Ludvig Begby, noe som var lørdagens store nedtur midt oppi all det positive.

Igjen bytter FFK alle utespillerne og nysignerte Hasan Duman fikk også sine første minutter i FFK-drakta. Det kunne fort blitt enda flere scoringer for FFK, men kampen ebber ut med en fin 6-2 seier etter en god prestasjon av FFK.

Tusen takk til de 200 tilskuerne som lagde god stemning på tribunen - Godt ha dere med oss igjen!

Florø neste!
Til helga er det endelig klart, etter 8 måneder med oppkjøring til ny sesong skal det endelig spilles om poeng når vi besøker hjemmesterke Florø på vestlandet. Florø skuffet i 2019 med en 7. plass i en ujevn sesong resultatmessig. I år satser de friskt og jobber hardt for en retur til OBOS-ligaen.

Kampen går søndag 12. juli med kampstart 15:00.