Møter Brann i 3. runde av NM

For første gang på 6 år er FFK klare for 3. runde i NM! Etter en tett og spennende kamp mot Kvik Halden ble FFK trukket mot Brann i neste runde av årets Norgesmesterskap.

Før kampen
Kvik Halden og FFK har møttes 3 ganger i NM siden 2012, forrige gang var i 2018. Torsdag var det klart for ny duell mellom Østfold-klubbene i NM. En flott ramme med sommervær og ekte gress under føttene ventet spillerne på Halden stadion. 

FFK måtte unnvære Henrik Kjelsrud Johansen og Philip Aukland, samt at det ikke ble tatt noen sjanser med Thomas Drage som har en kjenning i låret. På kampdag måtte også Mads Nielsen kaste inn håndkledet grunnet sykdom, det betydde ille ung og lokal stopperduo i Jansson og Johansen. 

FFK best før pause
I starten av kampen var FFK klart best ute på Halden stadion og skapte flere gode muligheter. Skuddene var ikke stilt inn skikkelig og den ene som ble satt i nota ble tvilsomt annullert for offside. 

Etter hvert jevnet kampen seg mer ut og hjemmelaget kom mer med i banespillet. De spilte seg også til en stor mulighet som ble glimrende blokkert av den unge stopperduoen. Målene uteble og dermed var stillingen 0-0 til pause. 

Åsheim matchvinner
Andre omgang startet med et solid trykk fra hjemmelaget som både hadde flere dødballer og tvang frem en god redning fra Jenssen i FFK-buret. Det lå en Kvike-scoring i lufta, men isteden var det FFK som skulle ta ledelsen. En corner på bakre blir først blokkert før Håvard Åsheim kunne dunke inn 1-0 opp i nettaket fra kort hold. 

Etter scoringen var banespillet jevnt og det var lite som skilte lagene. Kvik Halden kom til noen brukbare muligheter, mens FFK også presset og kontret seg til et par store muligheter som ikke ble utnyttet. 

Mot slutten av kampen sendte hjemmelaget frem alt de hadde og langt på overtid kjempet Kvik seg til en enorm dobbeltsjanse som nok de fleste trodde skulle bli mål. Først klarer Jansson på kruttsterkt vis å klarere ballen fra strek, så kommer han seg opp igjen og gjør en enorm blokkering da Kvik skulle sette ballen i åpen kasse. Rått forsvarsspill fra torpingen. Med det var også kampen slutt og FFK kunne juble for avansement til 3. runde for første gang siden 2016. 

Møter Brann neste uke
Trekningen ble foretatt i kveld og reglene for trekningen er følgende. Dersom to lag fra samme divisjon blir trukket mot hverandre så skal det laget som ble trukket først spille hjemmekamp, dersom det er divisjonsforskjell skal det lavest rangerte laget ha hjemmekamp.  

Kampene skal spilles onsdag og torsdag 29/30. juni. NFF trakk opp FFK og Brann fra hatten. Det betyr kamp torsdag i Bergen for FFK. 

Stabæk neste!
På søndag er det endelig OBOS-ball for FFK igjen. Turen går til Nadderud for å møte fjorårets Eliteserie-lag Stabæk. Kampstart på søndag er 15:00. 

Neste hjemmekamp er mot Åsane den 4. juli. Billetter til denne kampen er nå lagt ut for salg i FFK Appen og her: BILLLETTER TIL KAMP!

Kampfakta
Kvik Halden - Fredrikstad 0-1 (0-0)
Halden stadion
1370 tilskuere

Mål Kvik Halden: 
Mål FFK: Håvard Åsheim

Lagoppstilling
Håvar Jenssen

Alexander Betten Hansen
Mads Nielsen
Oscar Jansson
Stian Stray Molde

Håvard Åsheim
Jakob Lindström (Olav Øby 20 min.)
Adnan Hadzic

Ludvig Begby (Noa Williams 30 min.)
Nicolay Solberg
Riki Alba (Obilor Okeke 20 min.)

Foto: Arne Glomdal

Annonse fra Obos-ligaen: