Middels dag på Ekeberg

FFK presterte ikke opp mot sitt beste mot KFUM onsdag ettermiddag og måtte reise skuffet hjem til Fredrikstad.

Før kampen
I et hektisk kampprogram var det klart for ny kamp bare 3 dager etter forrige serierunde. Både KFUM og FFK kom fra positive opplevelser i foregående kamper, KFUM med en imponerende snuoperasjon i Kristiansand til 3-2 mot Start, og FFK med en litt mindre snuoperasjon til 2-1 hjemme mot Sogndal.

Love Reuterswärd, Ludvig Begby og Alexander Zoulakis stod alle over grunnet skader, mens Philip Aukland måtte stå over grunnet 4 gule kort. Trenerteamet gjorde flere rulleringer på laget fra forrige kamp. Betten Hansen, Hadzic, Åsheim og Solberg kom alle inn fra start.

Nok en utligning
Det var et jevnspilt oppgjør på KFUM Arena onsdag ettermiddag. KFUM hadde kampens første mulighet med et skudd i tverrligger etter en corner. FFK var senere nærme to ganger ved Ismaheel. Først prøvde han et skudd fra midtbanen på åpent mål som landet på nettaket, senere spilte han og Åsheim seg fint gjennom forsvaret til hjemmelaget, men avslutningen fra kort hold gikk like over målet.

KFUM sitt fysisk robuste lag ga FFK mye å jobbe med på dødballer og det var på en corner de skulle ta ledelsen. FFK fikk ikke ballen langt nok unna og KFUM kunne pirke inn 1-0 fra kort hold mellom beina på både Betten Hansen og Håvar Jenssen.

FFK skulle nok en gang komme tilbake. For 12. gang i årets sesong utlignet FFK resultatet da Mads Nielsen stanget inn 1-1 fra kort hold på et godt slått frispark fra Adnan Hadzic. Dette var også pauseresultatet.

Drømmemål avgjorde
FFK startet frisk etter pause og hadde en kjempesjanse tidlig i omgangen ved Nicolay Solberg, dessverre så ble skuddet reddet på streken av en oppofrende forsvarsspiller. Hjemmelaget hadde også en god mulighet etter et fint angrep, men skuddet fra 16 meter ble det ikke noe kvalitet over og Jenssen kunne enkelt plukke opp ballen.

Andre omgang ble for det meste lite innholdsrik og begge lag slet med å produsere muligheter foran målene. Men etter 70 minutter skulle det endre seg da Sortevik vippet en lur ball bak forsvaret til FFK, der stod Tavakoli, som uansett om det var med vilje eller ikke, fikk drømmetreff fra en egentlig umulig vinkel og smalt ballen i mål via tverrliggeren. Strålende mål av spissen.

Det tok tid før FFK satt inn et skikkelig press for å utligne, men mot slutten av kampen ble det mange situasjoner i boksen til KFUM. Mads Nielsen hadde en god heading like over, Riki Alba hadde et godt skudd like utenfor krysset og Maikel Nieves hadde den største sjansen da han fikk skutt fra 16 meter, men avslutningen ble blokkert av en forsvarsspiller på vei mot nettmaskene.

Dermed endte oppgjøret med 2-1 til KFUM etter et jevnt oppgjør som kunne bikket begge veier. FFK hadde ikke sin beste dag på jobb, men heldigvis er det kun noen dager til ny kamp og nye muligheter til å prestere opp mot vårt beste!

TUSEN TAKK for enorm støtte fra våre reisende supportere - Nok en gang! Fantastisk!