- Merker et enormt trykk

Talsmann og drivkraft for Sørsias ekstreme vekst siden i fjor sommer, Jon Erik Kristiansen, merker en enorm interesse fra supporterne også inn mot neste hjemmekamp!

Gryende interesse
Med 9000 tilskuere på 16. mai og 5500 tilskuere i snitt på årets tre første seriekamper er det ingen tvil om at interessen er voksende i Fredrikstad. Jon Erik Kristiansen har lagt ned en manns jobb i å bygge opp Sørsia etter pandemien, "Den nye mektige veggen" som Fredriksstad Blad omtalte den som. Supporteren gleder seg over den økene interessen. 

- Noe stort er på gang i Fredrikstad! Gresset er knusktørt, og det tar snart fyrDet vi så, hørte og opplevde på Sørsia ståplass, er bare starten på det vi sammen som supportermiljø har jobbet for en stund. Det ser vi både på Stadion og i Stjernehallen, en ny bølge, «en tsunami» som reiser seg av både gamle og nye supportere. Smiler Jon Erik lurt. 

Billetter kjøpes i FFK Appen eller KJØP KAMPBILLETT HER!  

Oppfordrer til å kjøpe med en gang
Jon Erik Kristiansen merker at interessen er stor for å være på ståfeltet også mot KFUM. Han tror folk gjør lurt i å sikre seg billett jo tidligere jo bedre. 

- Det var utsolgt på ståplassen 16. mai og mange fikk ikke tak i billetter der. Så nå må de som ikke fikk tak i ståplassbilletter, sikre seg det med en gang. Ved siden av ståplassen, er det vi kaller for ett «aktivt sitteplassfelt», noe som betyr at det er lov til å heve røsten og synge med på sangene, reise seg opp og hoppe om man har lyst til det. Forteller Jon Erik Kristiansen. 

Jon Erik drømmer også om en utvidelse av Sørsia, noe klubben har væt positive til. 

- Fortsetter trøkket på ståplass på denne måten som vi nå opplever, vil klubben være nødt til å utvide ståplassfeltet på bekostning av sitteplassene ved siden av. Det er et mål vi har og det vil skje fortere enn vi aner. Siden i høst har FFK jobbet ut mot gutte- og juniorlagene blant samarbeidsklubbene, med gratis billetter dvs. sponsede billetter, noe som har gitt et bra trøkk fra tribunen. Der har mange trenere og oppmenn gjort en god jobb. Det er viktig at de unge opplever dette som noe som er gøy, kult og artig og at de er stolte av å komme fra Fredrikstad. Sier Jon Erik. 

Sammen er vi sterke!
Kristiansen ser at samspillet mellom de ulike aktørene og supporterne av FFK i sum er det som gir den samlende effekten til fotballklubben. Alle har sin rolle og alle er viktige for FFK. 

- Vi ser det at folkene på VIP-tribunen fyller en annen rolle enn oss som står og synger, de skal ha takk for å være trofaste sponsorer, noe klubben er avhengige av. Men vi som står, bidrar med vårt, på en annen måte. Tilsammen blir vi FFK-familien, som står sammen i tykt og tynt, i fremtiden vil det bare være i tykt. Jeg har stor tro på at vi får fyllt opp vår stadion i mange kamper i år. Avslutter Jon Erik. 

Ny hjemmekamp på Kr. himmelfartsdag
Det er kort tid mellom slagene for FFK sitt a-lag om dagen. Lørdag er det bortekamp mot Brann og torsdag 26. mai, på selveste Kristi himmelfartsdag, er det klart for ny kamp på Stadion. 

På den andre halvdelen står KFUM, en motstander vi har kriget jevnt med i mange år, og vært med på både gode og dårlige opplevelser mot. 

Vi håper mange kommer tilbake til denne kampen. Billetter kjøpes i FFK Appen eller KJØP KAMPBILLETT HER!

Foto: Lemos Media

Annonse fra Obos-ligaen: