Marginene var ikke med FFK i lørdagens elleville fotballdrama på Stadion, som endte med poengdeling.

Elektrisk stemning

Nedre Glomma har ventet på dette oppgjøret siden 2011, og endelig var vi der igjen. 12.500 tilskuere. Smekkfullt. Elektrisk stemning. En vitamininnsprøytning for en hel region! Dessverre var kvelden også preget av en del mindre imponerende oppførsel av våre gjester fra lengre opp i elva. Men, alt i alt en fantastisk innramming!

FFK stilte uendret fra de to første seriekampene, vår danske midtstopper, Mads Nielsen, var endelig tilbake i troppen etter sin fotskade.

Sarpsborg scoret, FFK produserte

Gjestene fra Sarpsborg tok ledelsen tidlig i da Jo Inge Berget hadde plassert seg godt bak i feltet og stanget bortelaget i føringen allerede etter få minutter. Godt innlegg og god avslutning av veteranen.

Så tok FFK over det meste. Først ble Traore spilt gjennom og i et regn av bluss kastet på banen satt han ballen kontrollert i mål, dessverre ble scoringen annullert for offside.

Deretter var Aga, Sørløkk og Bjørlo alle sammen svært nærme en utligning, men Sarpsborg 08 holdt unna til pause og stillingen 0-1.

Marginene i mot

Etter hvilen fortsatte FFK kjøret mot målet til Sarpsborg, og etter 50 minutter var det balanse i regnskapet da Kvile hamret ballen i mål etter at Traore headet ballen tilbake i feltet. 1-1!

Like etter var gjestene nære da FFK rotet bort ballen i forsvar, men Fischer reddet solid på avslutningen fra kloss hold. Det var hjemmelaget som førte oppgjøret og Sørløkk var nærme da han headet over fra god posisjon på corner. Men så var det et effektivt bortelag som skulle slå til igjen. En corner blir headet kontant i mål av en umarkert Franklin Tebo, og igjen var gjestene i ledelsen.

Så begynte den store dramatikken. Morten Bjørlo ble liggende livløs på banen etter en duell med en Sarpsborg spiller, heldigvis gikk det bra med midtbanespilleren. Dommeren deler ut et gult kort for duellen, men reprisene viser at situasjonen er langt styggere en først antatt, utrolig nok går ikke VAR inn og hjelper dommeren, Sarpsborg får fortsette med 11 mann på banen.

Mot slutten presset FFK voldsomt på, men fikk ikke uttelling på sjansene før Henrik Kjelsrud Johansen kriget ballen i mål fra kort hold etter 91 minutter. Deilig utligning fra krigeren Kjelsrud, og særdeles fortjent utligning. Etter 95 minutter løfter taket seg på Stadion da Traore chipper inn 3-2 for FFK, men dessverre er spissen noen få centimeter i offside og målet annulleres.

Dermed ender dramaet med et noe bittert 2-2 resultat etter en god kamp fra FFK.

Viking neste

I den 4. serierunden er det ny tur vestover. Viking i Stavanger på SR Bank Arena er neste post i programmet, nok en knalltøff bortekamp for FFK. Kampen spilles søndag 21. april klokken 17:00.

Neste hjemmekamp er mot Sandefjord den 28. april, neste hjemmekamp etter det er den tradisjonsrike 16. mai runden, hjemme mot Strømsgodset. Billettsalget til begge kamper er åpnet, sikre deg plass nå!