Marginene imot på Strømmen

FFK leverte en god kamp på Strømmen stadion, men måtte nøye seg med ett bortepoeng i vårsesongens siste kamp.

Før kampen
Strømmen har vært en tøff motstander for alle lag i årets sesong. Med 8 scoringer og 12 baklengs på 12 serierunder forteller tallene alt om en rekke jevne oppgjør. Hele 10 av de 12 kampene har endt med uavgjort eller ettmålsseier til et av lagene. Lørdag spilte Strømmen 0-0 mot Ull/Kisa i en kamp de kunne og kanskje burde vunnet. 

FFK har fått en dag mindre med hvile ettersom forrige kamp var søndag, mens øvrige lag i OBOS-ligaen spilte lørdag. Trenerteamet måtte også denne gangen se bort fra Henrik Kjelsrud Johansen, Jakob Lindström, Aleksander Karstensen og Håvard Åsheim som var ute med skader. Laguttaket til kampen var for en sjelden gang helt likt som i forrige kamp, ingen endringer, noe som er første gang har skjedd i 2021.  

Perlescoring fra Ismaheel
I strålende sommervær steg temperaturen ytterligere ganske fort for FFK-troppen da Strømmen tok ledelsen etter få minutter. Scoringen var at det vakre slaget fra Callaku som dunket ballen bort i lengste kryss, men i forkant av målet skulle FFK hatt et klart frispark da Drage ble revet ned og fratatt ballen. Dermed måtte Jenssen hente ballen ut av målet tidlig, til gjengjeld var han knapt nok nær ballen resten av kampen. 

FFK tok over spillet resten av omgangen, men brukte tid på å skape de største sjansene mot et defensivt godt strukturert hjemmelag. Strømmen viste hvorfor de har sluppet inn få mål i årets sesong og gjorde det vanskelig for de for dagen svartkledde FFK-spillerne. 

Etter 33 minutter kom utligningen, og også denne scoringen var av det vakre slaget. Jesper Isaksen ga til Taofeek Ismaheel som dro seg inn i banen og sendte ballen i lengste kryss med venstrefoten. Strålende scoring fra unggutten og 1-1. 

FFK har hatt en del slitasje på troppen og måttet unnvære en del spillere, like før pause ble vondt verre da både Thomas Drage og Ayoub Aleesami måtte ut med skader. 1-1 til pause etter en omgang uten de største sjansene, men et spillemessig overtak til FFK. 

Manglet det siste lille
FFK gikk ut i andre omgang og tok tak i kampen direkte. Gjestene spilte seg etter hvert frem til flere gode sjanser, men klarte ikke finne nettmaskene bak en god Lillevik i Strømmen-målet. Spesielt Taofeek Ismaheel var frisk og hadde tre gode sjanser i den andre omgangen. 

Ismaheel var aller nærmest da Nicolay Solberg slo inn foran mål, fra kort hold bommet Ismaheel på ballen, heller ikke Alba som var like bak fikk satt foten på ballen. Like etterpå var Ismaheel gjennom på venstre, han leverte en god avslutning, men keeper var med på notene og slo til corner. På den tredje sjansen fikk Ismaheel skutt fra god posisjon, men nok en gang var keeper med på notene. 

Etter 90 minutter var nok en gang dommerteamet involvert i en avgjærende situasjon da Maikel Nieves tråklet seg gjennom, spanjolen forsøkte en smart avslutning, men nok en gang ble FFK stoppet av en god redning. Forskjellen denne gangen var at redningen kom fra en utespiller og skulle gitt straffespark til FFK. I overtiden jaget FFK seiersmålet og trykket på Strømmen, men hjemmelaget forsvarte seg heroisk og holdt unna. 

En god kamp av et skadeskutt FFK på bortebane som tar med seg prestasjonen og bygger videre mot nye OBOS-kamper fra august. 

TUSEN TAKK til fantastiske supportere som tok turen og støttet laget gjennom hele kampen!!

Kråkerøy neste!
Nå er det cup som gjelder, første runde i NM går på søndag 25. juli klokka 17:00 på Kråkerøy stadion. Bare å glede seg til cupfest på blomsterøya!

Kampfakta
Strømmen - FFK 1-1 (1-1)
Strømmen stadion
560 tilskuere

Mål Strømmen: Callaku
Mål FFK: Ismaheel

Håvar Jenssen

Philip Aukland
Mads Nielsen
Ayoub Aleesami (Oscar Jansson 45 min.)
Stian Stray Molde

Jesper Isaksen
Olav Øby
Thomas Drage (Maikel Nieves 45 min.)

Taofeek Ismaheel 
Nicolay Solberg
Riki Alba (Love Reuterswärd 15 min.)

Foto: Arne Glomdal

Annonse fra Obos-ligaen: