Magnusson klar for FFK!

Den islandske landslagsspilleren Julius Magnusson (24) har signert for FFK!

Kaptein på Vikingur
Julius "Julli" Magnusson (24) kommer fra det islandske topplaget Knattspyrnufélagið Víkingur, hvor han har spilt både ungdomsårene sine og etter at han kom tilbake fra 4 år i Heerenveen i 2019. Det siste året har han vært kaptein på et Vikingur, som ble seriemestere på Island i 2021.

KJØP SESONGKORT HER!

Sommeren 2022 spilte laget kvalifisering til først Champions League, og deretter Conference League, men måtte se seg slått av Lech Poznan etter ekstraomgangen i Polen. Samme sommer fikk Magnusson også debuten sin på det islandske landslaget, totalt har han nå 5 kamper med flagget på brystet. 

I konkurranse med klubber fra ligaer på høyere nivå enn FFK, ble det til slutt Fredrikstad på den 24 år gamle juss-studenten fra Island. Torsdag signerte han for 4 år i plankebyen. 

- Jeg har forhørt meg med mange og fått vite at Fredrikstad er en fotballby med mange som følger laget, det er alltid attraktivt for en spiller. Jeg har virkelig likt det jeg har fått se om klubben og hva Joacim og Mikkjal har fortalt meg om klubbens ambisjoner og måten vi skal spille på. Jeg gleder meg veldig og skal gjøre det jeg kan for å bidra for FFK på veien til Eliteserien. Forteller Julius Magnusson. 

En viktig brikke
Med Julius Magnusson inn fortsetter FFK med å styrke det som var en ung og talentfull tropp med nok en etablert spiller fra høyere nivå. Fra før er Simen Rafn (30), Joannes Bjartalid (26), Brandur Hendriksson (27) og Tim Björkström (32) kommet inn og balansert ut troppen. Joacim Heier er glad for at FFK vant dragkampen om Magnusson. 

- Julius er en litt sjelden vare i dagens fotball. Han er en verbal leder med naturlig autoritet i personlighet og spillestil. En sterk defensiv midtbanespiller som er god på ball og løper sokkene av seg for laget sitt. Vi er utrolig glade for å fått han til Fredrikstad og tror han blir en viktig brikke for FFK i årene som kommer. Forteller Joacim Heier. 

KJØP SESONGKORT HER!

Julius Magnusson har skrevet under på en avtale ut 2026 og tar draktnummer 19 i FFK. Han trener med laget fredag og blir med på kamp mot Mjøndalen lørdag ettermiddag på Consto Arena.     

Foto: Lemos Media 

Annonse fra Eliteserien: