Løsnet til slutt

FFK måtte trille mye ball før et ultradefensivt Fløya sprakk opp, men til slutt ble det mange mål på Stadion!

Debutant fra start
Søndag ettermiddag var FFK tilbake på Stadion etter en god prestasjon borte mot Eidsvold Turn i forrige serierunde. Motstander var Fløya fra Tromsø som var i Fredrikstad for å plukke sine første poeng for sesongen.

For FFK var forsvarsspillerne Mads Nielsen, Josef Baccay og Ludvig Begby ute, samt at Philip Aukland ikke var klar til å spille fra start, dermed var det duket for et par rokkeringer bakerst. Inn kom torping Oscar Jansson til sin 5. kamp, men første fra start for FFK og høyrebacken tok Håvard Åsheim.

Solberg fikk hull på byllen
Fløya har så langt i år vært et offensivt og lekent fotballag, men kom til Fredrikstad med en helt annen tilnærming. Alle mann i forsvar og uthaling av tid ved en hver anledning var oppskriften til gjestene fra nord, selv etter at FFK ledet med både to og tre mål. Den taktikken fungerte lenge mot et omstendelig FFK-lag som ikke klarte å få tempo nok i ballen for å bryte ned Fløyas kompakte forsvar. Det ble veldig mye spill rundt 16-meteren, men FFK klarte altfor sjeldent å skape trafikk og trusler inne foran målet til gjestenes keeper.

FFK klarte å skape noen sjanser, nærmest var Henrik Kjelsrud Johansen som var først på et innlegg, men headingen gikk på utsiden. Nicolay Solberg fikk også en stor sjanse på et godt slått frispark av Thomas Drage, men headingen gikk over mål.
Etter 35 minutter fikk FFK opp tempoet i spillet på høyresiden og Anas Farah var fri, innlegget hans ble stoppet av en klar hands hos en Fløya-forsvarer og straffe til FFK. Den tok Kjelsrud, men forsøket ble stoppet av keeper.

Etter 43 minutter fikk FFK frispark på 25 meter, Hasan Duman klinket til, men ble stoppet av en god keeper som slo til corner. Den corneren tok Thomas Drage og han fant igjen hodet til Solberg som kontant stanget inn 1-0 på Stadion. På mange måter veldig fortjent ledelse, samtidig som FFK hadde mye å gå på i spillet mot et lavtliggende Fløya som knapt nok hadde ballberøringer på offensiv banehalvdel.

Drømmemål av Lindström
Fløya fortsatte etter hvilen akkurat som de holdt på før pause, heldigvis for FFK hentet Jakob Lindström frem et drømmemål etter 53 minutter når han dundret til på hel volley fra 16 meter og sendte kula som et prosjektil inn i vinkelen! 2-0 og nærmest "game over" mot et Fløya som ikke virket interessert i annet enn å redusere tapet.

Utover i omgangen kom det bytter på rekke og rad for FFK. Maikel Nieves, Riki Alba, Love Reuterswärd, Alexander Zoulakis og Kasander Getz kom alle inn, og igjen viste den sterke FFK troppen seg frem i siste del av kampen.

Etter 70 minutter flikket Nicolay Solberg lekkert gjennom Riki Alba som like lekkert lobbet inn 3-0, en nydelig scoring og Alba sitt 5. for sesongen. 5 minutter senere var linken Drage-Solberg på plass igjen, Solberg dro seg inn i banen og smalt inn årets 6. seriemål. 4-0 og nå begynte Fløya virkelig å sprekke opp.

Etter 79 minutter svingte innbytter Zoulakis inn en flott corner som midtstopperkjempen Aleesami stanget i nota og etter 82 minutter ble Alba spilt i bakrom, han igjen fant Nieves som på kontrollert vis plasserte ballen bort i nettvaggen bak Fløya sin etter hvert slitne keeper. Dermed er også Maikel oppe i 5 seriemål, en angrepsrekke som er en håndfull for de fleste.

Det kunne blitt flere mål på slutten, men det ble med 6 mål for FFK. Fløya kom til sin eneste avslutning på mål etter 93 minutter, men det skuddet hadde Jenssen ingen problemer med.
6-0 og full kontroll for FFK etter en godkjent dag på jobben.

Alta neste!
10 kamper gjenstår av årets reduserte seriespill, neste utfordring er en av årets tøffeste når hardtsatsende Alta kommer til Fredrikstad.
Kampen går lørdag 12. september og kampstart er 16:00!