Getz

Let the NM begin!

Onsdag starter jakten på FFK sin 12. NM pokal!

11 ganger Norgesmester

FFK er som kjent en av Norges mest erfarne klubber når det kommer til pussing av NM-pokaler, ikke bare fordi det er hele 11 stk. som skal pusses, men også fordi de fleste er fryktelig gamle. Den nyeste pokalen er fra 2006, onsdag starter forsøk 16 på å gjenerobre posisjonen som Norgesmester. 

De foregående 15 forsøkene har gått så som så. Semifinalen mot Brann i 2011 er foreløpig siste gang vi var virkelig tett på, de siste årene har det blitt med to eller tre kamper før jakten har vært over. Heldigvis kommer det alltid en ny mulighet, vi går til med like friskt mot som alltid! 

Til øya i 1. runde

1. runde i NM 2022 for FFK sin del er mot Sprint-Jeløy på Bellevue stadion på Jeløya, det mossinger omtaler som den fornemme delen av Moss. Sprint-Jeløy spiller i 3. divisjon til daglig, samme avdeling som vårt rekruttlag. Lagene møttes nylig på Bellevue, den kampen gikk Sprint-Jeløy seirende ut av med 2-0. 

Onsdagens hjemmelag har fått en godkjent start på sesongen med 7 poeng på de første 6 kampene. Hjemme på Bellevue er der de henter poengene så langt, alle 7 kommer fra deres 4 kamper hjemme på eget kunstgress. 

"Bombene" smeller ofte

Divisjonsforskjellen til tross, det er ingen grunn til å ta lett på oppgaven som venter. Hvert år skjer det en rekke cupbomber de første rundene, såpass mange at uttrykket bombe egentlig ikke er helt treffende. I fjor forsvant Åsane og Raufoss ut i 1. runde, mens FFK behøvde ekstraomganger for å eliminere Råde. 

I 2. runde i 2022 forsvant Kongsvinger, Sarpsborg 08, Stjørdals Blink, Strømsgodset, Mjøndalen og Grorud ut, totalt gikk altså 8 av 32 klubber fra de to øverste divisjonene ut av NM mot lag fra lavere divisjoner i de to første rundene. Det blir nok en del "bomber" også i 2023! 

Kampstart på Bellevue kunstgress på onsdag 24. mai er klokka 18:00 - Vel møtt! 

Annonse fra Eliteserien: