Lagmoralen utenpå drakta

Etter en middels prestasjon ble det uavgjort mot Aalesund lørdag kveld. Beholdningen for dagen var en enorm lagmoral!

AaFK har rustet kraftig opp før 2021-sesongen og kan skilte med en meget solid tropp som har i oppgave å ta tangotrøyene tilbake til Eliteserien på kortest mulig tid. Lars Arne Nilsen sitt mannskap har allikevel hatt en ujevn seriestart og før kveldens kamp stod de med to seire hjemme mot Bryne og KFUM, mens bortekampene mot Raufoss og Start har endt med tap.

FFK har levert gode prestasjoner i sesongstarten og jobber ufortrødent videre med å bli litt og litt bedre hver dag. Til kampen mot AaFK var Kasander Getz ute med skade, mens Jakob Lindström trenger en full treningsuke til før han er klar for kamp igjen. Rett før avreise måtte Oscar Jansson kaste inn håndkleet grunnet sykdom. Fra forrige kamp kom Aukland inn på høyreback, mens resten av oppstillingen var lik som mot Jerv.

Effektivt hjemmelag
Det var en rolig og litt rotete start det første kvarteret på Color Line Stadion. Et lite spillemessig overtak til FFK, uten at noen av lagene virkelig fikk i gang spillet sitt eller skapte de helt store situasjonene foran noen av målene.

Etter 19 minutter kom første mulighet i oppgjøret da FFK kontret og Ismaheel fikk avslutte fra 16 meter, dessverre for FFK fikk Aalesund-forsvareren en fot på ballen og blokket akkurat nok til at ballen gikk like utenfor målet.

Etter 26 minutter satt 1-0 for hjemmelaget på en corner. Sigurd Haugen ble ikke plukket opp i feltet og headet ballen kontant i nettet bak Jenssen. Men Aalesund skulle ikke være i ledelsen lenge. Etter 31 minutter bokset midtstopper David Fällman bort ballen i eget felt, da blir det straffe, den satt Thomas Drage i nota via hanskene til keeper Lansing.

Omgangen fortsatte jevnspilt med et FFK som var et stykke unna sitt beste. Etter 43 minutter skulle hjemmelaget varte opp med et godt angrep. Godt innlegg fra venstre som Ødemarksbakken kunne spasere i mål fra kort hold. Dødelig effektivt fra hjemmelaget og 2-1 på måltavla, som også ble pauseresultatet.

Solberg stupte inn utligningen
Kjelsrud Johansen gikk ut til pause med en kjenning i låret, inn kom Nicolay Solberg på spissplass.

Som i første omgang var det rotete spill de første minuttene, og Aalesund kom til to skudd fra skrått hold de første minuttene. Ingen traff mål, men Castro var nærmest når han traff på utsiden av stanga til Jenssen, som nok hadde kontroll. Like etterpå hadde ikke Jenssen kontroll da han sendte ballen til samme Castro som skjøt fra langt hold, uten å treffe målet denne gangen heller. FFK spilte på seg selv flere farlige situasjoner de første 10 minuttene av omgangen og Aalesund kunne fort hatt en større ledelse dersom de hadde vært like effektive som før hvilen.

Etter 65 minutter var igjen Aalesund farlig frempå. Det startet med frispark i god posisjon for FFK, men skuddet gikk i muren og da kontret hjemmelaget. FFK fikk jobbet seg hjem, men klareringen endte tilbake i beina på en AaFK-spiller som traff nettveggen på åpen kasse. Og nå var det mer underholdende på Color Line. FFK gikk i angrep og Solberg forsøkte seg med en sylfrekk lobb fra 20 meter, en Laning i AaFK-buret rakk akkurat tilbake og slo til corner.

På tross av en tynn omgang av FFK så kom rødbuksene mer og mer inn i kampen. Innbytter Solberg var frempå flere ganger og etter 75 minutter satt poengmaskinen inn utligningen. Ismaheel gikk innover og hamret ballen i krysstanga via fingertuppene til Lansing fra 17 meter, på returen var Solberg og stupheadet inn 2-2 i åpent mål.

Etter 83 minutter spilt så måtte Håvar Jenssen i aksjon da han var kjapt nede på et godt skudd fra litt skrått hold. God redning av sisteskansen. De siste 10 minuttene var det FFK som så farligst ut. Flere kontringer kunne endt med bedre utfall dersom presisjonen hadde vært tilstede, i tillegg hadde Solberg nok en god mulighet, men headingen gikk like utenfor målet etter et flott innlegg fra Begby.

Dermed ebbet kampen ut med 2-2 etter det som nok var en av FFK sine mindre gode prestasjoner denne sesongen. Men på dårlige dager tar vi med oss en herlig lagmoral, med stor L, som sørger for at ett poeng blir med hjem til Fredrikstad.

Neste kamp for FFK er førstkommende fredag mot HamKam på Stadion klokka 20:00.
Vi håper og tror på lettelser i de nasjonale retningslinjene innen det, slik at mer enn 600 personer kan inviteres på kamp. Vi kommer tilbake med mer info så fort vi vet!