Kruttsterkt hjemmelag venter

Torsdag kveld er det NM som er i fokus igjen, FFK reiser til andre siden av fjorden for å møte et kruttsterkt hjemmelag!

Nytt forsøk

Fotballsatsingen i Tønsberg har ikke alltid hatt det så lett de siste tiårene. Siden det opprinnelige Eik spilte på øverste nivå i Norsk fotball på 80-tallet, har det vært flere forsøk på å få Tønsberg-fotballen tilbake til toppen av fotballhierarkiet. Som flere andre klubber både har lykkes og mislykkes med, ble sammenslåingsklubben FK Tønsberg satt ut i livet på starten av 2000-tallet. Det ble med en sesong i Adecco-ligaen (dagens OBOS-liga) og en flott ny arena, men siden ble det lavere divisjoner på satsingsklubben. 

I januar 2020 så den nye satsingen lyset, fortsatt på flotte Tønsberg Gressbane, denne gangen som FK Eik Tønsberg 871. Tallet er henviser til grunnlegginsåret at Norges eldste by, Tønsberg ble grunnlagt i år 871. 

Kruttsterke hjemme

Debutåret ble ikke av det enkle slaget, ettersom pandemien traff verden og de lavere divisjonene i fotball ble avlyst det året. Først i 2021 spilte klubben sine første offisielle kamper, og i 2023 ble det endelig opprykk til Postnord-ligaen. Årets sesong har startet sterkt, laget er fortsatt ubeseiret etter tre serierunder og står med 5 poeng. 

Hjemme på Tønsberg Gressbane, som har kunstgress, har FK Eik Tønsberg 871 vært sterke. De siste to sesongen har laget kun ett tap på eget kunstgress i seriesammenheng, og i 2023 ble det 12 seire, 1 uavgjort og ingen tap i serien. Også i NM var dem sterke på hjemmebane, med seier over Sandefjord og et knepent tap mot Strømsgodset. 

KJØP BILLETTER HER!

Tett kampprogram

Med en noe lengre pause i sommer grunnet EM i Tyskland, er det et ekstra stramt kampprogram for norske klubber i 2024. Fra seriestart 1. april og frem til pausen i starten av juni skal FFK spille 12 seriekamper og i beste fall 4 NM-kamper. Da må i så fall FK Eik Tønsberg beseires, og det blir en tøff oppgave. 

I helgen som var ble det et sterkt poeng i Stavanger mot Viking, allerede søndag er det ny runde i Eliteserien når Sandefjord kommer til Fredrikstad. Forrige runde valgte trenerteamet å rullere på hele laget til oppgjøret mot Drøbak/Frogn, hvordan troppen benyttes denne gangen må man vente til torsdag for å se.

Kampstart i Tønsberg er 18:00 på torsdag, vi håper mange patrioter tar turen med Bastø Fosen over til den andre siden av fjorden! 

KJØP BILLETTER HER!

Foto: NTB / FK Eik Tønsberg / Tønsbergs Blad

Annonse fra Eliteserien: