Kontrollert seier i Trondheim

FFK hadde styrte det meste og kontrollerte inn seieren mot Byåsen og tok med seg 3 poeng hjem til Fredrikstad.

FFK reiste til Trondheim og Byåsen med ett mål for øyet; 3 poeng.
Etter den overbevisende seieren mot Arendal forrige helg, et Arendal som forøvrig slo serietoer Moss med komfortable 3-0 lørdag, var det en FFK-gjeng med selvtillit som skulle møte Byåsen.

Håvard Åsheim måtte stå over helgens kamp pga. en kjenning i hoften, inn kom en annen egenprodusert spiller, Tomas Lopez Borgersen.
Forøvrig stilte Bjørn Johansen med samme oppstilling som startet kampen mot Arendal.

Total dominans
Fra første stund på Byåsen Arena så var det FFK sin kamp. Byåsen lå svært lavt i forsvar og satset alt på kontringer.
Allerede etter få minutter satt Joona Veteli ballen i mål, men linjemann vinket for offside. TV-bildene viser at det i beste fall var en tvilsom avgjørelse.

Ledelsen skulle først komme når Tomas Lopez Borgersen skjøt på halvvolley etter en dødball. Forsvarskollega Mads Nielsen satt hodet på skuddet og retningsforandringen satt keeper ut av spill og fortjent 1-0 til FFK etter snaue halvtimen spilt.

Like etter 1-0 skulle FFK sette ballen i mål igjen. Nok en gang skjøt Tomas Lopez Borgersen, skuddet ble til et innlegg og Sellin styrte kula i mål. Nok en gang var linjemann ivrig med flagget sitt, og nok en gang viser TV-bildene at avgjørelsen nok var feil.

Etter hvilen fortsatt kampbildet hvor FFK styrte alt av spill, men Byåsen kom på et par farligheter denne omgangen.
Begge anledninger var gode forsøk fra langt hold, den ene gangen viste Håvar Jenssen sin klasse, mens det andre gikk like over.

FFK hadde gode muligheter ved Love Reuterswärd, Tim Nilsen og Marius Hagen, men ingen klarte å få kula i nettet etter pause, og dermed endte det med en god 1-0 seier for FFK.

- Dette var en solid gjennomføring mot et meget defensivt Byåsen. Vi glitrer ikke, men slike seire er vel så deilig som når man vinner med mange mål.
Nå kommer mest sannsynlig serielederen til oss på 16. mai, og det gleder vi oss masse til. Sammen med et fantastisk hjemmepublikum skal vi angripe den kampen med alt vi har!
Forteller Bjørn Johansen.

Dette var guttanes tredje strake seier, og tar man med de siste kampene før sesongstart har nå FFK vunnet 6 av de siste 8 kampene de har spilt, med en herlig målforskjell på 24-7! Det viser at guttane er i form og vi kan glede oss til ny kamp på torsdag mot Stjørdals Blink på selveste 16. mai!