Klare for ny test

Søndag er det ny treningskamp og igjen går turen til andre siden av Oslofjorden for en ny test mot Eliteserie-motstand.

Utfordrende tider
Det er ikke få spaltemeter som er skrevet om Strømsgodset den siste måneden. Varslingssaken mot tidligere hovedtrener Henrik Pedersen fikk enorm oppmerksomhet og i fortsettelsen har både styreleder og daglig leder takket for seg. I tillegg har Jostein Flo gått av etter mange år som sportssjef og over i en rådgiverrolle. Det er med andre ord flere spennende og svært avgjørende prosesser som skal gjennomføres på Marienlyst de kommende månedene for å sette på plass strukturen og organisasjonen som skal lede Godset på veien videre. 

Midlertidig trenerduo er to herremenn som begge har historie i FFK. Håkon Wibe Lund er den hovedtreneren i FFK de siste 8 sesongene som har ledet laget til den beste tabellplasseringen. Nemlig 6. plassen og kvalifisering til Eliteserien mot Mjøndalen i 2014. Hans sidemann med delt hovedansvar for Strømsgodset er ringreven Bjørn Petter "BP" Ingebretsen, som var innleid trener for FFK de siste ukene av 2017-sesongen. 

De har fått en tøff utfordring i hendene. De tre siste sesongene har vært nervepirrende i Drammen hvor byens stolthet akkurat har reddet plassen helt på slutten hvert år. Med usikkerheten som råder utenfor banen er faren alltid tilstede for å kunne påvirke prestasjonene på banen. Til oppgaven har Wibe Lund og BP en bred spillertropp med mye kvalitet og erfaring å benytte seg av, men må klare seg uten frontmannen Lars-Jørgen Salvesen som er ute hele sesongen med korsbåndsskade. 

Godset har spilt 3 treningskamper i år. Den ene ble spilt før treningsnekten i Viken, det var en 1-1 kamp mot Vålerenga på Intility. Etter oppstart med trening igjen har de spilt to kamper på Marienlyst, tap 2-3 mot LSK og seier 1-0 senest mot Sandefjord. Det venter med andre ord en solid motstander for nyopprykkede FFK søndag ettermiddag.

Spisse laget
Til nå har FFK fordelt spilletiden på a-lagets treningskamper til hele troppen. I de to resterende treningskampene er planen å spisse laget noe mer inn mot seriestart borte mot opprykkskandidaten Åsane 15. mai. Hovedtrener Bjørn Johansen gleder seg til å få testet laget mot Eliteserie-motstand på søndag.

- Konturene av en startellever i serieåpningen må vi begynne å nærme oss, men samtidig er bredden i troppen stor og det kommer til å være en av våre styrker i år. Vi kan variere inn mot ulike motstandere og kampbilder, både før kamp og underveis i kampene ettersom det også i år er 5 innbyttere. Mot Godset får vi en god test mot et etablert Eliteserie-lag som har sin generalprøve før seriestart. Vi kommer også denne gangen til å være oss selv og spille vår fotball. Mot en så god motstander må intensiteten og forflytningskraften være stor, både offensivt og defensivt. I tillegg må vi ha trygghet og kvalitet i pasningsspillet. Vi gleder oss masse til ny kamp! Forteller "Bummen".

Maikel Nieves var tilbake i full trening fredag og er med i troppen mot Strømsgodet. Det er ikke Nicolay Solberg som fikk en kjenning i lysken mot Strømmen og tar derfor ingen sjanser denne helgen, han er ventet tilbake i trening allerede etter helgen. For øvrig er alle mann klare for kamp. 

Kampstart mellom Strømsgodset og FFK på søndag er klokka 14:00
Det er ikke tillatt med tilskuere, men oppgjøret kan du se på Fredriksstad Blad/Direktesport.

Annonse fra Obos-ligaen: