Jobbet inn ett poeng mot Ranheim

Det var varmt og tøft på Extra Arena fredag kveld i en spennende kamp som endte med poengdeling.

3 sentrale brikker ute med skade
Ranheim skilte lag med mangeårig trener Svein Maalen for en drøy uke siden. Tarjei Smågesjø har hatt ansvaret midlertidig siden og sett laget vinne 4-2 hjemme mot Raufoss og tape 0-1 borte mot Stjørdals Blink. Ranheim har vært klart best på hjemmebane hvor de har 2-1-1 på sine 4 kamper før kveldens oppgjør.

FFK kommer fra en god kamp hjemme mot Grorud, som på tross av overtak i spill og sjanser kun endte med 2-2. Mot Ranheim stod Henrik Kjelsrud Johansen, Jakob Lindström og Ayoub Aleesami over, det betydde at 18-åringen Oscar Jansson tok plass i midtforsvaret til sin første start i OBOS-ligaen. Philip Aukland var også tilbake fra start etter å ha stått over sist grunnet sykdom.

Solberg nærmest før hvilen
Det var varmt i Ranheimsfjæra fredag kveld, noe som ga utslag på tempoet i kampen. Det var vertene som kom best i gang og spilte FFK lave de første minuttene på Extra Arena, uten at de kom til noe som truet Håvar Jenssen i målet.

Etter 10 minutter begynte FFK å komme mer inn i kampen og tok gradvis litt over spillet på det varme kunstgresset. Etter 23 minutter kom første mulighet i kampen da Solberg fikk avsluttet på volley, men toppscorern traff ikke skikkelig og hjemmelagets keeper kunne plukke ballen enkelt. Like etterpå fikk FFK en mulighet da keeper misset på et innlegg fra Drage, men headingen til Alba gikk utenfor.

Etter drøye halvtimen kom Ranheim til et par muligheter. Først skjøt Marklund over fra brukbar posisjon og like etterpå spilte hjemmelaget seg pent inn i 16-meteren, men skuddet til Lopez gikk langt på utsiden fra god posisjon.

Mot slutten av omgangen skulle det skje mer. Først fant Ismaheel Alba i bakrom med en god pasning, Alba tok ned ballen, men fikk dårlig vinkel og avslutningen ble blokkert til corner. Den corneren ble klarert helt hjem til Jenssen som dunket ballen rett opp igjen, rett til Solberg i bakrom som fikk en alle tiders mulighet alene med keeper på halvdistanse. Silkefoten gikk for lobben, men dessverre for FFK landet ballen på nettaket til det åpne målet.

På overtid i omgangen fikk Ranheim en god mulighet da Brattbakk ble spilt i bakrom med en god pasning, alene med Jenssen var det burvokteren som kom best ut og på returen fra død vinkel traff ikke Brattbakk målet. Vertenes beste mulighet i omgangen.

Artig avslutning på en litt trå omgang i varmen, men ingen mål før hvilen.

Gavepakker fra begge lag
Ranheim startet også andre omgang best og satt trykk på FFK fra start. De jobbet seg også til et par gode sjanser, og ledelsen skulle de til slutt få, og da er "få" riktig benevning. Et hardt innlegg langs bakken klarerer Jenssen rett i Nielsen og inn i målet. 1-0 til hjemmelaget, for så vidt fortjent etter starten på omgangen, men et baklengsmål FFK definitivt burde unngått.

Heldigvis så skulle FFK få tilbake i andre enden også. Mads Nielsen er høyt i banen etter en dødball. På tur fremover blir han taklet av en Ranheim-forsvarer, men isteden for å stoppe angrepet blir det en perfekt pasning til Nicolay Solberg som er i klar offside-posisjon, men det gjør ikke noe når pasningen kommer fra hjemmelaget. Solberg setter ballen forbi keeper til 1-1 etter en snau time spilt. Solberg sin 6. scoring i årets sesong.

Den neste perioden i kampen blir laber med mange bytter, drikkepause og lavt tempo, men mot slutten skulle spenningen ta seg kraftig opp på Extra Arena. Med mange tydelige slitne spillere på begge lag var det Ranheim som presset på de siste minuttene. De spilte seg også til en stor sjanse like før uret passerte 90 minutter. Et godt angrep ned mot linja og et flatt innlegg foran mål, men ingen med blå drakt klarte å få beinet på ballen før FFK fikk klarert.

På overtid kunne rødbuksene kontret inn et vinnermål, men presisjonen manglet og dermed endte det med 1-1 i en vanskelig bortekamp mot en god motstander. Nok en gang en herlig lagmoral fra FFK som jobbet sokkene av seg i 90 minutter!

KFUM neste
Allerede mandag er det ny runde i OBOS-ligaen. FFK er tilbake på Stadion og møter KFUM klokka 18:00. KFUM var tilbake på Ekeberg, deres egentlige hjemmebane, fredag kveld, etter flere "hjemmekamper" på Intility i starten av sesongen. Kampen mot Raufoss endte med 3-2 seier til Oslo-laget.

Mandagens kamp vil gå med 2000 tilskuere, samtlige sesongkort kan derfor benyttes!
Billetter er distribuert i FFK Appen, sms om hvilken inngang som skal benyttes er også sendt ut.