Jevnt og spennende på Stadion

Som i omtrent alle kamper Strømmen er involvert i, så ble det jevnt og spennende på Stadion onsdag kveld, men til slutt kunne hjemmepublikummet juble!

Før kampen
FFK og Strømmen kom begge fra positive opplevelser i helgen. FFK med en kraftanstrengelse på en tung gressmatte på Jæren og Strømmen var best hjemme mot Sandnes Ulf. Gjestene er i en vanskelig situasjon med få kamper igjen å spille og trenger mange poeng for å være en OBOS-klubb også i 2022.

Mads Nielsen rundet sine første 100 kamper for FFK mot Bryne og ble hedret med blomster før kampstart! En annen FFK-spiller nærmer seg en enda gjevere milepæl, Håvard Åsheim spilte nemlig kamp nummer 199 mot Strømmen.

Ismaheel med ny klassescoring
Som ventet kom Strømmen ut i en stram og godt strukturert 4-5-1 og gjorde det vanskelig for FFK, akkurat som de har gjort med omtrent alle lag i serien. Det skulle ta 10 minutter før det ble en målsjanse i kampen, men det ble det også fullklaff.

Riki Alba fosset nedover venstresiden, slo en lav ball inn foran mål, der kom evighetsmaskinen Håvard Åsheim og smalt ballen mellom beina på keeper og i mål, flott scoring fra FFK.

I utgangspunktet var det akkurat det kampen, og FFK, trengte. Strømmen måtte fremover og plutselig åpnet kampen seg mer opp. Så skjedde det som ikke skulle skje for rødbuksene. Strømmen kom på et sjeldent angrep og tredde nydelig gjennom forsvaret til FFK, Birkeland fikk tid på baksiden av midtstopperne og smalt perfekt inn 1-1 nede ved stolperoten til Håvar Jenssen.

Dermed var kampbildet tilbake til det kjedsommelige, med et balltrillende FFK som lette alt de kunne etter åpninger i gjestenes forsvar. Da trenger man en som kan gjøre ting på egenhånd, det har FFK. Mads Nielsen sendte ballen rett i bakrom etter å ha vunnet ballen, Taofeek Ismaheel satt fart fra venstresiden, kjørte karusell med forsvaret til Strømmen og hamret ballen bort i lengste hjørnet, strålende prestasjon av unggutten!

FFK kom til noen halvsjanser etter dette, men presisjonen og tempoet var ikke tilstrekkelig for å true Strømmen skikkelig. Dermed stod det 2-1 til pause.

Øby avgjorde
Den andre omgangen på Stadion ble intet fyrverkeri. Begge lag slet med å finne rytmen og det var lite som ble skapt foran de to målene. Strømmen hadde et småfarlig frispark etter 50 minutter som Jenssen måtte dytte til corner.

Deretter skjedde det særdeles lite på Stadion før Strømmen var ytterst nærme etter drøye 70 minutter. Et innlegg ble bare halvveis klarert og ballen landet hos en Strømmen-spiller som smalt til like utenfor stolpen til Jenssen. Etter 80 minutter var publikum vitne til en nesten identisk situasjon, også denne gangen ble det med neste for gjestene.

Så etter 83 minutter kunne 3040 tilskuere juble. Olav Øby med en smart corner som ingen rører, og dermed går ballen hele veien inn i nettet til 3-1 for FFK!

Strømmen ga seg ikke og Jenssen måtte hente frem en god redning etter 88 minutter, og igjen på overtid. Flere scoringer ble det ikke og FFK kunne gå av banen med 3 nye poeng på en middels dag.

Dagens BB på Stadion - Utvilsomt ståfeltet! TUSEN TAKK for fantastisk stemning!

Grorud neste!
FFK skal ut i kamp igjen allerede førstkommende søndag, da går turen til Oslo for å møte formlaget Grorud. Kampstart på søndag er 15:00!

Neste hjemmekamp er mot Åsane fredag 29. oktober - Billetter kan du kjøpe nå i FFK Appen eller på nett her: BILLETTER!