Sidespissene Alba og Ismaheel stod for scoringene da FFK kunne juble for poengene mot Grorud.

Både Grorud og FFK var helt i toppen av formtabellen til OBOS-ligaen de siste 5 rundene, hjemme på Grorud Arctic Match stod Oslo-laget med to strake seire mot Ranheim og Raufoss. FFK på sin side kom fra to strake seire mot Bryne og Strømmen.

Jakob Lindström var tilbake fra karantene og Thomas Drage tilbake fra en liten skade, begge gikk inn i startoppstillingen. Henrik Kjelsrud Johansen var også tilbake og klar for å bidra, men ikke klar for en hel fotballkamp.

26 år gamle Håvard Åsheim spilte søndag sin 200. kamp for FFK!

Alba med sin 10. for året
Hjemmelaget kom best i gang på eget knusktørt kunstgress og hadde det som var av halvsjanser den første halvtimen av oppgjøret. Heldigvis for FFK truet ingen av mulighetene Håvar Jenssen i målet nevneverdig.

Utover i omgangen kom rødbuksene med mer i kampen og etter 33 minutter slo FFK til. Stian Stray Molde ble spilt i innleggsposisjon på venstre, han svingte ballen inn til Riki Alba som stanget inn 1-0 fra kort hold. Alba sin 10. scoring for sesongen.

Ledelsen skulle imidlertid ikke vare lenge. Etter 39 minutter fikk Grorud frispark på 30 meter. Frisparket ble svingt inn i feltet, Mads Nielsen skulle nok hatt et frispark, men det fikk ikke dommer med seg, og Henrik Bredeli kunne stange inn 1-1.

Mer skjedde ikke før hvilen og lagene kunne ta pause på 1-1 etter en jevnspilt omgang.

Ismaheel avgjorde
Etter kun 4 minutter av andre omgang kom avgjørelsen. Thomas Drage fyrte av et litt håpefullt langskudd, men det skulle vise seg smart. Hjemmelagets keeper ga en retur rett i beina på Taofeek Ismaheel som enkelt kunne sette 2-1 i åpen kasse.

FFK hadde god kontroll på oppgjøret i den andre omgangen og slapp vertene til svært lite i egen 16-meter. Alba fikk en stor mulighet til å sette spikeren i kista mot slutten av omgangen, men alene med keeper gikk avslutningen like utenfor målet.

På overtid kunne Grorud rappet med seg et poeng nok en gang etter et innlegg på bakre, men i motsetning til årets første kamp mellom lagene, så gikk avslutningen langt over mål og FFK fikk dermed en liten revansj fra vårsesongens flatterende poengdeling.

Fortsatt 50 kroner på ståfeltet mot Åsane!
Fredag 29. oktober er det kamp på Stadion igjen, billettsalget er åpnet og vi fortsetter å holde billettprisen på Ståfeltet på 50 kroner!

Du kan skaffe din billett i FFK Appen eller på web her: Kjøp billett!