Innholdsrikt derby!

FFK spilte godt på Sarpsborg stadion, men måtte noe flatterende nøye seg med ett poeng etter en spennende rekruttkamp med stor innsats, masse målsjanser og to røde kort!

Full mobilisering
Det skiller kun 3 poeng mellom 5. plass og nedrykk i 3. divisjon avdeling 2 når 4 kamper gjenstår. Både FFK2 og Sarpsborg2 trenger poeng for å sikre plassen og det var lett å se på lagoppstillingene mandag kveld. 

Vertene hadde med spillere som Nicolai Næss, Ole Jørgen Halvorsen og Joachim Soltvedt. FFK stilte også med flere rutinerte spillere som Ludvig Begby, Alexander Betten Hansen, Håvard Åsheim, Adnan Hadzic, Maikel Nieves og Nicolay Solberg. Som alltid gjelder aldersbegrensningen med maks 3 spillere over 22 år på banen til enhver tid pr. lag. 

Sjansebonanza
FFK startet oppgjøret klart best og produserte en rekke sjanser den første omgangen. Dessverre for FFK satt ikke avslutningene, hadde presisjonen vært der foran kassa kunne de for dagen rødkledde scoret mange mål på de 7-8 målsjansene før hvilen. 

Etter 38 minutter var Noa Williams på vei gjennom alene med keeper, men ble revet ned. Det resulterte i rødt kort til hjemmelagets Tarik Mrakovic. Da fikk FFK et enda større tak på kampen, men som det ofte kan gjøre når et lag trykker veldig på, så var det isteden Sarpsborg som skulle ta ledelsen. En corner fra Joachim Soltvedt gikk rett i nota og 1-0 til hjemmelaget, og med det et særdeles flatterende pauseresultat. 

Dommer i fokus
Det tok ikke mange sekundene etter hvilen før FFK var ajour. Betten Hansen slo inn til Nicolay Solberg som bredsidet inn 1-1. De neste 45 minuttene ble frustrerende for FFK på kunstgresset i Sarpsborg. Hjemmelaget ville naturlig nok dra ned tempoet i en kamp de var en mann mindre, og benyttet seg av de fleste situasjoner til å bruke tid. Til og med støtteapparat til Sarpsborg gjorde en god innsats med å samle inn alt av ekstra fotballer rundt banen, akkurat sånn det skal være når det er derby!

Spillet i den andre omgangen foregikk for det meste på Sarpsborg sin banehalvdel, til tider lignet det power play fra ishockeyen sin verden, men FFK klarte ikke å produsere like mange store sjanser som i den første omgangen. Solberg, Hadzic og Åsheim hadde alle gode forsøk, men alle tre skuddene ble stoppet av hjemmelagets keeper. Sarpingene var ikke ufarlig de heller på tross av utvisningen, spesielt på kontringer var de nærme å skape trøbbel for Aleksander Karstensen i FFK-buret. 

Etter 68 minutter kommer dommeren i fokus da Musa Lowe holder igjen Sadir Abud. Forseelsen belønnes med gult kort, men dommer gir kortet til feil spiller. Johannes Lindquist blir forståelig nok ganske overrasket i det han vises det gule kortet, og feilen skulle vise seg å få følger senere i kampen. 5 minutter før slutt havner nevnte Lowe og Solberg i en duell og etter litt dytting og kjefting blir begge belønnet med gult kort. Solberg hadde et gult kort fra tidligere i kampen, og blir dermed utvist, mens Lowe slipper unna og får fullføre oppgjøret. 

En underholdende og god 3. divisjonskamp i en flott ramme ebbet ut med 1-1, noe som kan vise seg å være et viktig poeng for begge lag. På fredag spiller rekruttene ny kamp, da er det klart for nabooppgjør på blomsterøya mot Kråkerøy!

Kampstart fredag på Kråkerøy stadion er klokka 19:00. 

Annonse fra Obos-ligaen: