Innholdsrik generalprøve

Det ble både innholdsrikt og underholdende på Stadion lørdag ettermiddag, med 6 mål og mange omdiskuterte situasjoner!

Generalprøve
Etter en kort oppkjøring som startet med første treningskamp 18. april så var det duket for generalprøve lørdag ettermiddag. Gjester på Stadion denne helgen var Grorud. De gule og blå fra Groruddalen kommer fra en fin debutsesong i 1. divisjon i 2020 hvor de til slutt endte på 13. plass. I treningskampene hittil i våres har de variert noe, men spesielt offensivt har de fått vist frem mye godt spill.

FFK kommer fra en god prestasjon borte mot Strømsgodset forrige helg. Åsheim og Solberg som stod over sist har trent for fullt hele uken og var dermed klare til kamp. Fra forrige kamp kom nevnte Solberg inn på topp og Åsheim tok plass på midten. Åsheim kom inn for Jakob Lindström som måtte stå over grunnet magetrøbbel, mens Aleksander Karstensen tok plass mellom stengene for Håvar Jenssen som ble hvilt.

Sjansebonanza og dommertabber
FFK gikk ut i hundre mot Grorud og skapte sjanser med en gang. Allerede etter minuttet fikk Solberg en stor mulighet fra 16 meter, men skuddet gikk like utenfor. FFK var også nærme på corner like etterpå når Aleesami sin heading ble blokket over, og laget hadde en rekke avslutninger til de første minuttene. Grorud var farlige i bakrom når de kom løs og etter 11 minutter scoret de også på nettopp dette. Oscar Aga står i en hårfin offside, men får fortsette. Alene med Karstensen slipper Aga til spissmakker Hristov som triller inn 1-0 på Stadion.

FFK brukte ikke lang tid på å komme i balanse igjen. Etter drøye 15 minutter skyter Ismaheel fra skrått hold, keeper slipper ballen ut i feltet og der får Solberg en enkel jobb med å sette inn 1-1.
Kun minuttet etterpå skulle linjemann på andre siden komme i fokus da FFK broderer seg gjennom forsvaret til Grorud og Stian Stray Molde setter inn ballen i mål. Den flotte scoring ble dessverre ikke stående grunnet en feil avvinking for offside.

FFK fortsatte det gode angrepsspillet og høye presset. Etter 28 minutter kom belønningen når FFK vant ballen høyt i banen. Ismaheel spilte hardt inn foran mål og Alba spaserte inn 2-1 til FFK. Noen minutter etterpå kunne FFK fort fått straffe når et innlegg fra Alba ble blokkert med armen til en Grorud-spiller, men dommer lot den gå. Like etter det igjen skulle det bli straffe i den andre enden av banen. Betten Hansen setter inn en god takling, men dommer så noe han ikke likte og pekte på straffemerket. Karstensen var svært nærme å stoppe straffesparket fra Aga, men straffeeksperten beholdt statistikken sin og dermed 2-2 på Stadion.

Mot slutten av omgangen fikk FFK et par store muligheter, i sentrum for begge var Nicolay Solberg. Først sendte han et strålende langskudd i tverrligger, på returen var Ismaheel, men avslutningen med hodet gikk rett på keeper. Like etterpå var Solberg nærmer igjen da han steg til værs på et flott innlegg, men headingen fikk han ikke langt nok bort i kroken og keeper fikk slått til corner.

Innholdsrikt på alle måter, underholdende og mye fin fotball fra FFK oppsummerer omgangen!

Perlescoring avgjorde
FFK gjorde 3 bytter til pause, og tok tak i oppgjøret fra start etter hvilen. Hjemmelaget fikk ikke til et like hardt trykk på gjestene som i den første omgangen, men Øby var nærme med et par gode avslutninger de første minuttene. Også innbytter Maikel Nieves var frempå med skuddfoten, men traff ikke innenfor stengene.

Like før timen var spilt kom avgjørelsen. Taofeek Ismaheel har vært god hele oppkjøringen og viste seg frem i dag igjen. Etter å ha driblet seg fri nede ved hjørneflagget så slo han inn til Kaptein Kjell som hamret inn 3-2 med venstrefoten. Herlig scoring fra Kjelsrud og Ismaheel sin 3. assist for dagen. For ordens skyld hans 7. målpoeng på 5 treningskamper.

Etter en del bytter på begge lag falt intensiteten og rytmen i oppgjøret, men helt på slutten ble det litt action igjen. FFK vartet opp med litt pent småspill og Anas Farah ble taklet like innenfor 16-meteren. Straffe til FFK og den klinket Olav Øby opp i nettaket til 4-2 for FFK, som også ble sluttresultatet.

Da er oppkjøringen ferdig og seriestart som gjelder!
Åsane er første motstander lørdag 15. mai klokka 18:00.