Ikke opp på nivå

Før og etter kamp var det fyrverkeri og feiring på Briskeby, i 90 minutter mellom der var det en tam fotballkamp hvor FFK ikke fikk det til å stemme skikkelig.

Før kampen
Det var siste seriekamp på bortebane for sesongen. Briskeby stadion mot seriemester HamKam som feiret opprykk til Eliteserien, et meget velfortjent et sådan!

FFK manglet Aukland pga. karantene, samt at Reuterwärd og Getz var ute med skader. 

Vanskelige forhold
Etter at FFK-spillerne hadde klappet HamKam inn på banen kom kampen i gang på en bane som bør jobbes med før det skal spilles Eliteserie neste år. En glatt og hard bane gjorde forholdene vanskelige for begge lag. 

Etter noen rolige åpningsminutter var det HamKam som skapte de første mulighetene. Like før det var spilt 10 minutter spilte vertene seg frem til to brukbare muligheter, men avslutningene var ikke gode nok, en utenfor og en rett på Håvar Jenssen. Det samme skjedde også etter 15 minutter, også denne gangen havnet ballen på utsiden av målet fra god posisjon. 

Like etterpå hadde FFK sin første sjanse for kvelden. Olav Øby plukket opp returen fra sitt eget frispark og banket til fra hjørnet av 16-meteren, skuddet var godt, men traff bare nettveggen. Deretter fulgte en periode uten de store mulighetene, men med et FFK som kom bedre med i spillet.  

Etter drøye halvtimen rotet FFK med klareringen etter et langt oppspill, HamKam forsøkte et langskudd, som Jenssen dyttet til corner. Den corneren ble småfarlig da ballen gikk gjennom feltet og til den bakre stolpen, fra skrå vinkel gikk avslutningen i nettveggen.  

Så skulle FFK spille seg til omgangens største sjanse. Pent spill på høyresiden mellom Alba, Lindström og Øby satt opp Kjelsrud ved straffemerket, kapteinen dro til på direkten, men ballen gikk dessverre for FFK like utenfor målet til en utspilt keeper. Like før pause var Taofeek Ismaheel frempå da han ble spilt inn bak forsvaret til vertene, men avslutningen fra skrå vinkel gikk over målet. 

Dermed var stillingen 0-0 til pause etter en glatt og vanskelig omgang hvor begge lag hadde sine muligheter. HamKam flest, men FFK de største. 

Tam andre omgang
Det var en rolig start på omgangen uten noen muligheter noen av veiene, men etter 56 minutter gikk hjemmelaget i føringen. FFK fikk ikke klarert et innlegg skikkelig og etter litt frem og tilbake i feltet så landet ballen hos Kristian Eriksen som satt ballen ned i hjørnet forbi Jenssen. 

Der første omgang hadde en rekke avslutninger var det roligere etter hvilen. Utenom scoringen til HamKam var det lite spennende å melde om de første 30 minuttene av den andre omgangen. 

FFK kastet inn det som var av offensive spillere og la om til en mer offensiv 4-2-3-1 formasjon, uten at det ga noen flere scoringsmuligheter. Det gjorde imidlertid HamKam. Etter 77 minutter ble et godt innlegg svingt inn foran mål mot Enkerud, men han nådde ikke frem for å få avsluttet.  

Etter 84 minutter kom FFK til en ok mulighet. Ismaheel var gjennom på høyresiden og hadde med seg flere spillere foran mål, men dessverre traff han ikke på innlegget og mulighet rant ut i sanden. Noen minutter senere var Nicolay Solberg nærme på et godt innlegg fra Ludvig Begby da hjemmelagets keeper feilberegnet i feltet, men Solberg fikk ikke satt hodet på ballen. 

Flere situasjoner var det ikke å skrive om fra Briskeby i en relativt tam fotballkamp. Og med det er det avklart at FFK kan forberede seg på kvalifiseringskamp på hjemmebane mandag 6. desember. 

TUSEN TAKK for fantastisk støtte fra tribunen - Røde og hvite patrioter er de beste!

Siste serierunde!
27. november er det FFK mot Ranheim, årets siste seriekamp. Billettsalget er åpnet! 

Også denne gangen kan du få billett til ståfeltet - Ståplass Nord - til kun 50 kroner!
Du kan skaffe din billett i FFK Appen eller på web her: KJØP BILLETT!

Kampfakta
HamKam - FFK 1-0 (0-0)
Briskeby stadion
3800 tilskuere 

Mål HamKam: Eriksen, 
Mål FFK: ...

Håvar Jenssen

Alexander Betten Hansen (Håvard Åsheim 20 min.)
Mads Nielsen
Ayoub Aleesami
Stian Stray Molde (Ludvig Begby 15 min.)

Olav Øby (Adnan Hadzic 30 min.)
Jakob Lindström
Thomas Drage (Nicolay Solberg 30 min.)

Riki Alba (Noa Williams 20 min.)
Henrik Kjelsrud Johansen
Taofeek Ismaheel 

Annonse fra Obos-ligaen: