Ida Aardalen klar for Sparebank 1 Akademiet!

Sparebank 1 Akademiet skal sette ekstra fokus på jentene denne høsten og har fått på plass en stor ressurs i Ida Aardalen!

Vi fortsetter vår oppgradering og kan med stor glede presentere at Ida blir en del av vårt nye trenerteam. Hun vil bidra rundt jentene i årets Sparebank 1 Akademi, dermed har årets deltagere litt av en referanseperson og forholde seg til på feltet.

Ida fikk fotballkarrieren sin ødelagt april 2014, da hun røk korsbåndet i en treningskamp mot LSK-Kvinner, når hun røk det for andre gang i 2017, sa det virkelig stopp. Jenta fra Østsiden har studert både i Bali og Sogndal, noe som nå resulterte i en bachelorgrad innen idrett, fysisk aktivitet og helse. Fotballbakgrunnen er det heller ikke noe å si på, for med om lag 50 aldersbestemte landskamper, J19 Finale i EM-Italia og J20 VM-Japan, har Ida opplevd mer på sine år i fotballen en de fleste av oss bare kan drømme om.

Selv brenner Ida for å gi jentene i Østfold muligheten hun selv gikk glipp av:

Karrieren min fikk en brå slutt, noe jeg ikke unner noen. Jeg håper å kunne bidra på en måte som gjør at jenter legger mye vekt på den skadeforebyggende biten både før og etter trening. På den måten tror jeg fler spiller fotball lengre og at de ikke får en slik bråstopp som jeg selv fikk. Ikke minst tror jeg at jeg har en ting eller to å lære de fra min egen bakgrunn. Forteller Ida.

Nå gleder vi oss til å ta fatt på planleggingen sammen med Ida. Det gleder oss mye at en lokal jente med en slik erfaring ønsker å hjelpe de lokale jentene våre ta nye steg i fremtiden.


Annonse fra Obos-ligaen: