Hvalfangere på besøk

Søndag er det Oslofjord-duell når øst møter vest, klokka 17:00 er det avspark mellom Fredrikstad og Sandefjord!

Leverer år etter år

Sandefjord er ikke den klubben med de største ressursene i Eliteserien, men år etter år leverer de blå fra Vestfold varene. Sammenslåingsklubben hadde sin første sesong i 1999 og allerede på første forsøk gikk dem fra 2. divisjon til 1. divisjon. I 2002 spilte dem kvalifisering for opprykk til Eliteserien, det ble tap mot Brann. Året etter var det igjen duket for kvalifisering, denne gangen et eventyr av et oppgjør mot Vålerenga, som Oslo-laget til slutt seiret i. I 2005 kom endelig opprykket og klubben var klar for Eliteserien for første gang i historien.

Fra debut-sesongen i 2006 har Sandefjord vært på øverste nivå i 12 av 19 sesonger. Siden 2017 har det blitt 7 sesonger i Eliteserien, kun i 2019 var dem nedom OBOS-ligaen. Så på tross av alle dystre spådommer hvert eneste år, Sandefjord leverer varene og er et stabilt og etablert Eliteserie-lag.

Marginene i mot

Så langt står Sandefjord med 1 poeng i årets Eliteserie, men grunnet utsettelser i omleggingen til kunstgress på Jotun Arena, har dem kun spilt 3 kamper. Marginene har ikke vært med Sandefjord så langt i årets seriespill, tap i jevne kamper mot Rosenborg og Lillestrøm samt uavgjort borte mot Odd, hvor hjemmelaget utlignet langt inn i overtiden. 

I NM ble det i år, som i fjor, en rask exit for Sandefjord. Fløy ble for sterke og vant 1-0 i 1. runde, akkurat som i fjor hvor Eik Tønsberg ble for sterke og vant i straffesparkkonkurranse i 1. runde. Søndag kommer derfor et uthvilt Sandefjord til Fredrikstad, som ikke fikk gleden av, eventuelt slapp, å spille cupkamp i midtuken. 

To raske på Stadion

Etter en overvekt av bortekamper så langt i sesongen, skal det nå spilles to raske på eget kunstgress. Først Sandefjord i Eliteserien på søndag, deretter 3. runde i NM mot Rosenborg på onsdag. 

Kjøp billetter til begge kampene HER!

FFK måtte jobbe for å ta seg forbi et hardtarbeidende Eik Tønsberg på torsdag, noen dager før det var det en tøff batalje i Stavanger mot Viking. Et godt fotballag har både fysio og lege i arbeid ofte, da vet man at det legges lite i mellom i duellene, sånn er hverdagen for FFK for tiden, men med unntak av Mai Traore og Joannes Bjartalid som begge er i opptrening fra muskelskader. 

FFK jakter sin første seier på hjemmebane i 2024. Ta turen til Stadion og bli med på den elektriske stemningen på Fredrikstad Stadion når For Fredrikstad runger over Stadion! 

Foto: Qwerty AS

Annonse fra Eliteserien: