Herlig time med fotball!

Etter en periode med gode prestasjoner, men stang ut i målprotokollen, kunne Stadion igjen slippe jubelen løs etter en herlig time med fotball fra FFK!

Før kampen
KFUM kom til Fredrikstad med en god porsjon selvtillit i bagasjen etter 6 strake kamper uten tap i OBOS-ligaen. I forrige runde beholdt de alle poengene da Raufoss ble slått med 3-2 hjemme på deres nye bane på Ekeberg.

FFK kom fra en god kamp i Trondheim mot Ranheim. I et svært tett kampprogram og varmt vær de siste dagene benyttet trenerteamet anledningen til å bruke bredden i troppen og gjorde 3 endringer fra sist. Aleesami kom inn på stopperplass, Øby på midtbanen og Nieves i angrep. De øvrige 8 var samme som sist.

FFK hevet seg
KFUM kom best i gang på Stadion og var det førende laget den første halvdelen av omgangen. Allerede etter to minutter var de farlig frempå da de plukket opp nedfallsfrukten etter en klarering og fikk skutt fra 18 meter. Skuddet var godt, men Jenssen var med på notene og slo til corner. Det hjørnesparket klarerte FFK og kontret med Riki Alba som fant Maikel Nieves, han avsluttet, men ikke bedre enn at keeper kunne slå til corner.

Etter 8 minutter var KFUM nærme igjen da de vant ballen høyt i banen og spilte seg til en skuddmulighet fra 16 meter. Skuddet var også denne gangen godt, men snek seg like utenfor stolpen til Jenssen. Gjestene var nok en gang frempå etter 21 minutter med fint spill i FFK sin 16-meter som igjen endte med skudd, heller ikke denne gangen traff de mål, men 3 gode avslutningsmuligheter var et forvarsel på hva som kom like etterpå.

25 minutter var spilt da KFUM snudde spillet hurtig over på venstre og venstreback Fredrik Dahl fikk skyte fra 20 meter. Han fikk drømmetreff og ballen suste bort i det lengste hjørnet til Jenssen. Fullt fortjent ledelse på det tidspunktet for gjestene fra Ekeberg som var gode de første 25 minuttene.

Den andre halvdelen av omgang begynte FFK å levere bedre angrepsspill ute på Stadion-matta. Etter halvtimen spilt var man nærme med et fint angrep på venstre, men skuddet fra god posisjon inne i boksen ble blokkert og gikk til slutt ufarlig inn til keeper. Etter 37 minutter fikk samme Alba en enorm mulighet da Jenssen kastet ut og Alba var igjennom i bakrom. Han ble løpt opp i det han skulle avslutte og sendte ballen videre til Solberg som heller ikke fant en skikkelig skuddmulighet og det hele endte kun med en corner.

FFK hadde mer trykk og fremoverrettet spill mot slutten av omgang og satt et press på gjestene, men klarte ikke å få til de største mulighetene. Olav Øby prøvde en volley etter en klarering på en corner, men traff ikke skikkelig. Gjestene fikk også fyrt av et siste skudd før omgangen ebbet ut, det dyttet Jenssen enkelt over målet og dermed gikk lagene til pause på 0-1.

Sterk omgang av FFK
FFK startet der de slapp før hvilen og satt et umiddelbart press på gjestene. Flere situasjoner i boks kunne gitt utligningen, men marginene var ikke der for verken Jesper Isaksen, Solberg eller Ismaheel. Like før timen spilt ropte hele Stadion på straffe da en KFUM-spiller tilsynelatende slo unna en corner med en høy hånd, men dommertrioen var ikke enig. Noe de stort sett ikke var med hjemmepublikummet hele andre omgang.

Etter 69 minutter skulle FFK endelig få uttelling. En flott corner fra Thomas Drage fant hodet til toppscorer Nicolay Solberg som headet inn sitt 7. mål for sesongen. Med to assist i tillegg av poengkongen nå levert mål eller assist hvert 70. minutt i årets OBOS-liga.

FFK fikk brukt bredden i troppen og kastet innpå 5 par med friske bein fra pause og frem til det var spilt 70 minutter. Det ga uttelling for hjemmelaget. FFK presset på og etter 77 minutter smalt 2-1 fra Thomas Drage på volley fra 12 meter etter et langvarig press mot målet til KFUM. Flott scoring assistert av Betten Hansen, hans 4 assist for sesongen.

FFK fortsatte å presse høyt og holdt i store deler av sluttfasen gjestene unna målet. Kampbildet ga også flere enorme overgangsmuligheter, den aller største da Alba spilte gjennom Ismaheel, han driblet forsvareren på bakken, men akkurat i det han skulle krone verket ble avslutningen blokkert til corner.

Mot slutten klarte KFUM å presse frem to store muligheter. Skremmende likt hvordan 3 poeng ble til 1 mot Grorud pumpet KFUM ballen inn i boksen til FFK. Akkurat som Grorud klarte KFUM å komme til avslutning, men denne gangen dukket Mads Nielsen opp på streken og klarerte. Den påfølgende corneren ble like farlig, men da var Jenssen på plass og reddet!

Dermed ble det 3 poeng på FFK etter at KFUM var best den første halvtimen, men FFK var best den neste timen. Etter en periode med gode prestasjoner, men stang-ut i målprotokollen, var det godt for laget med en bekreftelse i form av 3 poeng og en herlig følelse i det dommeren blåste av oppgjøret 5 minutter på overtid!

Raufoss neste
Med det var en tredjedel av årets sesong gjennomført. Runde 11 kommer mandag om en uke, da går turen til Nammo Arena for å møte Raufoss, som i kveld banket Bryne med 4-1.