Hederlig prestasjon mot sterke Brann

FFK leverte en hederlig prestasjon og hadde flere store sjanser, men hjemmelaget var best og effektive, dermed ble det ingen poeng med hjem til Fredrikstad.

Før kampen
Brann er storfavoritter til å vinne OBOS-ligaen i 2022. Med enorme ressurser og en kruttsterk tropp har Bergens-laget alle forutsetninger for å cruise gjennom sesongen og returnere til Eliteserien i 2023, noe annet vil egentlig være ganske uhørt med de rammebetingelsene bergenserne har.

FFK har levert gode prestasjoner den siste tiden og trenerteamet valgte å stille nesten det samme laget som startet 16. mai kampen mot Skeid på mandag. Henrik Kjelsrud Johansen og Philip Aukland var ikke tilgjengelige på grunn av skader. Ayoub Aleesami tok over backplassen til Aukland som eneste endring i laget.

Marginene mot før pause
Brann skaffet et lite overtak fra start, men FFK gikk også fort i angrep. I det første kvarteret ble det etter hvert mange Brann-angrep mot målet til Jenssen, uten at hjemmelaget fikk satt sisteskansen til FFK på noen nevneverdige utfordringer.

FFK var langt fra ufarlig i åpningen. Hadzic sendte en kanon fra 25 meter like over målet og Begby holdt på å utnytte at forsvaret og keeper til Brann var uoppmerksomme da Solberg stusset gjennom.

Halvveis i omgangen jevnet spillet seg mer ut og FFK kom mer med i kampen. Da kom det også et par store muligheter. Etter 25 minutter fant Begby Drage på bakre stolpe med et lurt innlegg, men sistnevnte traff ikke skikkelig i avslutningen og ballen gikk rolig inn til keeper. Noen minutter etterpå angrep FFK nedover venstresiden og med et lurt innlegg fant Stray Molde luringen Solberg inne foran mål, fra god posisjon smalt Solberg ballen like utenfor stolpen. Omgangens største sjanse.

Etter 41 minutter skulle Brann få marginene med seg med et veldig billig straffespark etter at Aleesami og Lindström stoppet Wassberg inne i 16 meteren. Straffesparket satt kaptein Sivert Hetle Nilsen sikkert i mål til 1-0, som også var resultat til pause.

Effektiviteten avgjorde
Om Brann hadde litt overtak i banespillet før hvilen, så var det helt jevnspilt det første kvarter i andre omgang. FFK kom også til en stor mulighet allerede etter 3 minutter. Solberg slo inn foran mål til Begby som fra god posisjon skjøt på volley, men dessverre gikk skuddet like over.

Etter timen spilt begynte Brann å ta mer over banespillet igjen og etter 66 minutter hentet hjemmelaget frem et kvalitetsangrep. Gode kombinasjoner og mange i angrep, og til slutt får Rasmussen skutt fra 15 meter og med venstrefoten smalt han ballen ned i hjørnet til Jenssen. Flott scoring av Brann til 2-0

Nå var det Brann som styrte på Brann stadion og etter 71 minutter måtte Jenssen hente frem en god redning på et tungt skudd. Men etter 77 minutter kunne ikke Jenssen hindre scoring da Castro hamret ballen med i samme hjørnet som Rasmussen fra 15 meter. 3-0 og full kontroll for hjemmelaget.

Etter 84 minutter spilte Hadzic Alba gjennom alene med hjemmelagets keeper, men avslutningen gikk rett på sisteskansen. Nok en stor sjanse misbrukt av FFK, da blir det vanskelig med poeng på bortebane mot de aller beste lagene. 3-0 til Brann som var gode og effektive, og vant fullt fortjent.

KFUM neste!
På torsdag er det Kristi himmelfartsdag og ny runde i OBOS-ligaen. Med fridag torsdag og påfølgende inneklemt fredag ligger alt til rette for en ny folkefest på norske fotballtribuner!

Vi håper mange kommer tilbake til denne kampen. Billetter kjøpes i FFK Appen eller KJØP KAMPBILLETT HER!