Grorud gjester Stadion

Grorud er siste motstander for FFK denne korte oppkjøringen før seriestarten 15. mai i Bergen!

Friskt pust
FFK møtte Grorud i 2018-sesongen, den gangen havnet de på plassen bak FFK, men i 2019 løftet Eirik Kjønø sitt mannskap seg enda et par plasser og rykket opp til 1. divisjon for første gang i klubbens historie. Et ungt Grorud-lag var et friskt pust i 1. divisjon i 2020. Med 20 poeng etter halvspilt serie og kun 4 tap på 15 kamper hadde Grorud overrasket de fleste med sin fryktløse og offensive spillestil, og plassert seg i skuddposisjon til opprykkskvalifisering før andre halvdel av sesongen. 

Dessverre for de gule og blå ble høsten tyngre. Etter 23 kamper begynte det å se skummelt ut, men en god avslutning med 10 poeng på de siste 7 kampene sikret fornyet plass i 1. divisjon. Avgjørelsen kom i nest siste serierunde da Grorud vant klart 4-0 mot nedrykksrival Kongsvinger, dermed måtte cupfinalisten fra 2016 ta turen ned i Postnord-ligaen, mens Grorud kunne feire. 

Ny hovedtrener
I vinter takket trener Eirik Kjønø av og tok turen til Nadderud for å bli assistent i Stabæk. Inn kom rutinerte Aksel Bergo og tok over hovedtreneransvaret. Den anerkjente fagmannen innen fotballen kom senest fra en stilling i NFF, men har tidligere hatt en rekke ulike jobber innen toppfotballen og har også gitt ut bok om ferdighetsutvikling i fotball. 

Før årets sesong har ikke Grorud hatt altfor mange utskiftninger i troppen, men noen har det blitt. Av de mer profilerte overgangene så ble Leo Cornic solgt til Djurgården, mens Kristian Novak gikk til Jerv. I tillegg har keeper Emil Ødegaard vendt tilbake til Lillestrøm etter flere år på lån i Grorud. 
Inn har Ridouan Essaeh (Kongsvinger) kommet. Høyrebacken har slitt med skader under sine år på Gjemselund, men har nå kommet inn i Grorud for å erstatte Cornic. Hassan Yusuf (Skeid) er en løpsmaskin som har var god i Postnord-ligaen i 2020 og som kan bli en fin tilvekst for Grorud i 1. divisjon. 

Hittil i oppkjøringen har Grorud vist frem mye fint spill og en del scoringer, men har også sluppet til motstanderne foran eget mål. Tre kamper mot Mjøndalen (2-5), Strømmen (2-2) og KFUM (1-3) har ikke gitt noen seire enda, men bak sluttresultatene har de bl.a. holdt Mjøndalen til 2-2 lenge og ledet 2-0 mot Strømmen helt inn i sluttminuttene. Aksel Bergo og mannskapet hans har helt sikkert veldig lyst til å ha med seg en god opplevelse fra Fredrikstad før de serieåpner mot Ranheim på bortebane 15. mai.  

Forward minded
FFK kommer fra en god prestasjon borte mot Strømsgodset i forrige treningskamp. Rødbuksene lyktes bra med det aggressive forvarsspillet og hentet frem mye godt angrepsspill. Hovedtrener Bjørn Johansen var fornøyd med prestasjonen og gleder seg til en ny mulighet til å ta nye steg mot Grorud. 

- Vi har lagt lista høyt for oss selv når det kommer til å "leve med" og være "forward minded", det står øverst på agendaen i enhver kamp. Når hele troppen er i det moduset, så vet vi at vi oftere kommer opp på vårt øverste nivå i alle faser av spillet. Øvelsen mot Grorud er å igjen gjenskape denne tilstedeværelsen, dette blir også nøkkelen til stabile prestasjoner gjennom en lang og intensiv sesong. Vi gleder oss til utfordringen! Forteller "Bummen". 

Håvard Åsheim og Nicolay Solberg stod over sist, men begge var tilbake i full trening tidligere i uka og dermed har trenerteamet samtlige 23 spillere klare til kamp denne helgen. 

Ingen publikum
De er dessverre fortsatt ikke tillatt med tilskuere i vår kommune, forhåpentligvis kan vi slippe inn 600 mot Sandnes Ulf den 20. mai. Generalprøven mot Grorud må du derfor logge deg på Fredriksstad Blad/Direktesport for å se. Kampstart er 15:00 lørdag.

Annonse fra Obos-ligaen: