Gravde dypt mot Jerv

I finværet på Stadion i den 9 kampen på 6 uker etter 4 uker uten trening måtte FFK grave dypt søndag ettermiddag. Kvalitet i begge boksene sørget for ny seier til rødbuksene.

Søndagens runde avsluttet en hektisk åpningsperiode for OBOS-ligaen med 4 kamper fra 15-30. mai, før det blir en liten pust i bakken for alle lagene. Neste helg er det spillefri grunnet landslagsspill, og neste serierunde sparkes først i gang 12. juni når FFK reiser til Aalesund.

Både FFK og Jerv kom til søndagens kamp med en god følelse etter gode prestasjoner i serieåpningen. FFK kom fra en voksen duell borte mot Sogndal onsdag, mens Jerv hadde en minst like tøff duell mot Stjørdals Blink på en tung Levermyr gressmatte tirsdag.

FFK måtte klare seg uten Maikel Nieves og Jakob Lindström, begge to er ventet tilbake i trening i løpet av neste uke. Trenerteamet fortsatte rulleringen på laget, inn til denne kampen kom Aleksander Betten Hansen, Olav Øby og Taofeek Ismaheel.

Kjelsrud åpnet
Det startet rolig på Stadion, uten de helt store sjansene til noen av lagene. Kjelsrud hadde en god skuddmulighet, men ble blokket, og Jerv hadde en halvsjanse på en corner som de ikke fikk avsluttet skikkelig på.

Etter 10 minutter kom den første skikkelige sjansen. Lang ball fra Jerv hvor de så veldig ut som om Mads Nielsen skulle ha frispark, men ballen gikk videre til Furtado som fra god posisjon blåste ballen over målet til Jenssen. Etter dette tok FFK tok i sjanseskapingen.

Olav Øby slo et godt frispark som gikk like på utsiden av målet og noen minutter senere var Ismaheel frempå etter en kort corner med et skudd i nærmeste som keeper reddet. Etter 20 minutter skulle den sitte. En klarert corner ble løftet tilbake inn i feltet til Jerv. Der var Nielsen som headet strålende ned til Kaptein Kjell som via en Jerv spiller satt inn 1-0 til FFK.

Kun 3 minutter senere var FFK på ferde igjen. Fint spill inn i boksen, Kjelsrud Johansen ble stoppet, men ballen la seg perfekt for Øby som hamret inn 2-0 fra 16 meter.
Etter 33 minutter trodde alt og alle at det skulle stå 3-0. Kjelsrud Johansen presser keeper som klarer rett i kapteinen. Ballen ruller inn foran mål hvor Riki Alba skal sette ballen i åpen kasse, men på enormt vis klarer keeper å kaste seg inn og få blokkert avslutningen. Fra de dypeste daler til de høyeste topper for Øvretveit på 3 sekunder.

Jerv spilte seg til en god sjanse etter 36 minutter når Furtado igjen kunne skyte, denne gangen traff han mål, men kom seg ikke forbi Håvar Jenssen som leverte en sterk redning.
På slutten av omgangen kunne FFK ha økt ledelsen etter mye pent spill, men det ble med nesten for FFK som enten ikke traff på siste pasningen eller ikke fikk skutt på mål.

2-0 til FFK etter en omgang med høyt tempo og masse underholdning på Stadion.

Jerv best etter pausen
FFK startet best etter hvilen og kunne fått en straffe kun minutter ut i andre omgang. Riki Alba ble holdt på vei mot mål, men dommeren lot spillet gå. Like etterpå var samme mann nærme å score, men headingen fra god posisjon gikk over. Etter 55 minutter var Riki nok en gang sist på ballen da FFK viste frem flott spill på venstresiden, Stian Stray Molde slo inn foran mål, men FFK fikk ikke kranglet ballen i nettet.

Etter hvert begynte kreftene å ta slutt for FFK og Jerv tok over banespillet. Etter timen spilt traff Furtado tverrligger etter at ballen datt ned i beina hans på en corner. Minuttet etterpå ble en ny corner farlig etter stuss på første stolpe, men ingen fikk satt ballen over streken. Etter 67 minutter hentet Håvar Jenssen frem en herlig dobbelredning. Først en heading som han fikk henda på, deretter fikk han opp labben på returen også - Stor keeperspill av Jenssen!

Jerv hadde mye av spillet og hadde mange innlegg, men FFK stod i mot. FFK selv fikk ikke ordentlig dreis på spillet og måtte stå mye forsvar i den andre omgangen. Etter 88 minutter skulle allikevel jubelen gå i taket på Stadion. Solberg tok ned ballen og fant Love Reuterswärd på høyresiden, han tok med seg ballen ett touch frem og banket ballen bort i hjørnet. 3-0 og spikeren i kista!

På overtid var målscorer Reuterswärd igjen involvert da han slo inn fra høyre og fant Anas Farah på bakre stolpe, han igjen fant nettmaskene og dermed 4-0 til FFK med kampens siste spark på ballen.

Nå venter en spillefri uke for FFK og resten av OBOS-ligaen, grunnet landslagspausen. Det blir godt for guttane å få lagt inn noen kvalitetsøkter og bygd overskudd etter en hektisk periode. En god start på sesongen for rødbuksene som ikke skal hvile på laurbærene av den grunn - Ny dag og nye muligheter til å bli bedre venter!