Godt å være i gang!

Det var årets første kamp søndag ettermiddag og det syntes på begge lag, men gjennomkjøringen var gull verdt med knappe 4 uker til seriestart!

Annonse:

FFK har ikke spilt en kamp siden november 2020, da på nivå 3. Søndag var det endelig duket for kamp igjen og nå er det et godt steg opp for Bjørn Johansens menn som får langt tøffere motstandere i 2021. Søndag var det Ull/Kisa som var på besøk i Fredrikstad, i en kamp hvor svært mange fotballspillere skulle i aksjon.

FFK tok ingen sjanser med Riki Alba og Ayoub Aleesami som har hatt litt kjenninger i lårmuskulaturen. Begge har trent for fullt de siste dagene, men venter med kamp til neste helg mot Mjøndalen. Dermed var det klart for 15 år gamle Ethan Amundsen-Day til å få sin debut for FFK sitt a-lag. Han tok plass i midtforsvaret fra start sammen med Mads Nielsen.

Ingen mål, men underholdende!
Ull/Kisa gikk som ventet ut i en svært vågal stil med frispilling langt inn i egen 16-meter. De ble møtt av et offensivt FFK som stod høyt ved alle anledninger og det ga en underholdende fotballkamp med mange sjanser begge veier.

Flere ganger var det på håret at Ull/Kisa kom seg ut etter å ha satt i gang fra egen keeper, og de måtte også ved et par anledninger gi bort cornere til FFK etter å ha spilt seg helt inn i egen 5-meter. De gangene de derimot klarte å spille av FFK sitt høye press, så fikk de store rom å boltre seg i.

Ismaheel var nærme to ganger for FFK. Den ene gangen med et skudd fra skrått hold som gikk rett på keeper, den andre når han ble spilt helt alene med keeper, men ble for ubeslutsom i avslutningsøyeblikket. Ludvig Begby hadde et godt frispark som keeper reddet fint til corner, og Åsheim hadde et godt forsøk med et skudd fra 16-meter som snek seg på utsiden av stolpen.

Det var gjestene som hadde de største sjansene. Først ved en stor dobbelsjanse etter skudd i tverrligger som endret retning og satt Jenssen ut av spill. Returen havnet også hos Ull/Kisa, men da dukket Mads Nielsen opp på streken og avverget. Senere var Sondre Sørløkk alene med Jenssen, men burvokteren stod i veien for scoring. Noen minutter senere fikk gjestene ballen i mål etter en retur, men den ble avvinket for offside.

Maikel Nieves måtte gi seg etter 35 minutter grunnet en kjenning i låret, inn kom Love Reuterswärd. Til pause ble resten av laget byttet ut. Inn kom Karstensen, Betten Hansen, Jansson, Stray Molde, Gray, Øby, Zoulakis, Getz, Farah og Solberg.

Mange mål etter hvilen
Det tok ikke lange tiden etter pause før FFK var i ledelsen. Alexander Zoulakis brøt Ull/Kisa sin vågale frispilling og alene med keeper dro han seg fint forbi og trillet kula i åpent mål. Årets første scoring på Stadion!

Nicolay Solberg leverte målpoeng på bestilling i 2020 og brukte ikke lang tid i årets første kamp heller. Han så keeper stod langt ute og med et kunststykke la han en assist med venstrefoten, til høyrefoten og skrudde ballen inn i det åpen målet.

FFK kunnet scoret flere ganger og 3-0 kom på en corner etter at gjestene nesten hadde satt ballen i eget mål. Corneren kranglet Stian Stray Molde inn i nettet. 4-0 kom på en flott volley fra Kasander Getz, han banket til på et innlegg fra høyre og ballen suste inn bak Ull/Kisa sin keeper ned i hjørnet.

På slutten reduserte Ull/Kisa med en flott scoring etter pent spill på venstresiden. Inne foran mål ventet Mikkel Rakneberg som snudde og banket ballen opp i krysset, pent gjort av unggutten!.

Lørdag hadde FFK 24 spillere klare til kamp i dag. Det ble redusert til 22 når Alba og Aleesami ble holdt ute, og med skadene på Nieves og Gray måtte derfor FFK ty til improviserte løsninger med det medisinske apparatet for å ha 11 mann på banen. Fysio Håkon Wæhler, med erfaring fra Postnord-ligaen, kom inn etter timen, mens fysisk trener Torvald Berthelsen spilte de siste 10 minuttene for Reuterswärd. Normalt sett ville vi hatt med flere juniorer på benken, men de svært strenge retningslinjene fra NFF gjorde det ikke mulig - Dessverre!

Neste kamp er mot Mjøndalen på Consto Arena 25. april klokka 14:00!