Fin treningskamp i Oslo

FFK fikk en god gjennomkjøring på bortebane mot et godt Grorud-lag lørdag ettermiddag. Mange spillere var i aksjon og tidvis hentet vi frem godt spill.

3 møter på en måned
Lørdagens kamp mot Grorud var den første av i alt tre møter mellom lagene på en drøy måned. Om halvannen uke er det igjen treningskamp, den gangen er begge på bortebane når det skal øves på Marbella. 10. april møtes lagene igjen når den 2. serierunden sparkes i gang. Merkelig? Ja. En god forklaring? Ja. Treningskampen i Oslo ble planlagt tidlig og da oppsettet for Marbella var klart, viste det seg at Grorud og FFK var eneste mulige kamp den dagen vi begge skulle spille.

Denne kampen måtte FFK klare seg uten Stray Molde, Jansson, Åsheim og Getz. De tre førstnevnte er på vei tilbake fra skade og forhåpentligvis klare for spille i løpet av de neste par ukene. Getz sliter med ettervirkninger etter en kraftig koronarunde, men er ventet tilbake i trening i Spania.

KJØP SESONGKORT FOR 2022!

Alba utlignet
FFK tok tak i oppgjøret fra start og styrte det meste mot Grorud som la seg lavt i sin 5-3-2 formasjon med kvikke føtter på topp og mål om raske overganger. Allerede etter få minutter var FFK nærme da en forsvarsspiller stusset ballen i egen tverrliggere, men det var isteden hjemmelaget som tok ledelsen etter snaue kvarteret spilt. En feil i FFK-forsvaret sendte Bjørn Martin Kristensen gjennom alene med Jenssen, spissen rundet sisteskansen og satt ballen i mål. 1-0 til hjemmelaget på sin første avslutning i kampen, den eneste avslutningen deres på mål i hele omgangen.

FFK fortsatte og styre uten å skape de helt store sjansene. Utligningen kom etter en halvtime da Lindström brøt et utspill fra keeper og headet til Alba. Spissen nølte ikke og dro til fra 16 meter ned i det lengste hjørnet til 1-1. Utligning fra FFK, noe man ble godt vant med i 2021. Laget kom tilbake fra å ha ligget under nesten 20 ganger i løpet av sesongen i fjor.

Det ble ingen flere store sjanser til noen av lagene inn mot pause og dermed like langt ved halvspilt.

Solberg avgjorde
Etter pause skulle det bli flere sjanser på Grorud Arctic Match. FFK hadde to gigasjanser tidlig i omgangen. Første ved Williams som ikke traff ballen skikkelig fra kloss hold og deretter Alba som headet rett på keeper fra like kloss hold på en corner.

Grorud skapte litt mer etter pause og hadde en periode inkludert et par muligheter etter omkring timen, uten at det ble veldig vanskelig for Jenssen i FFK-buret. Det ble det derimot for hjemmelagets keeper da uret nærmet seg 70 minutter. Betten Hansen snek seg på innsiden av forsvaret til Grorud og ble løpt overende. Straffen fikk Solberg ansvaret for. Keeperen til den ene siden og ballen til den andre. 2-1 til FFK.

Grorud hadde en brukbar mulighet mot slutten da de fikk løpe inn bak forsvaret til FFK, men Nielsen presset det hele til en vanskelig avslutning fra skrått hold som Jenssen reddet greit. FFK kunne fort ha fått med seg en scoring eller to til mot slutten, men oppgjøret endte med 2-1 til FFK etter en godkjent prestasjon.

18 mann var i aksjon for FFK i løpet av oppgjøret, inkludert debuter for Okeke og Kingsley. Natt til mandag setter FFK-spillerne seg på bussen til Gardermoen for en 10 dagers treningsleir i Marbella. Neste treningskamp er mot Lillestrøm fredag 4. mars klokka 13:00. Den sendes på Fredriksstad Blad.