God trening mot Mjøndalen

Mot et 10 mann sterkt Mjøndalen i 87 minutter fikk FFK øvd mye på spill mot en kompakt og lav motstander, på overtid sørget også Kaptein Kjell for seier.

FFK startet med 3 lokale Fredrikstad-gutter 2000-tallet, alle flasket opp gjennom egen utviklingsavdeling. Tomas Lopez, Alexander Zoulakis og Anas Farah fikk alle sjansen fra start. Zoulakis og Farah erstattet Åsheim og Drage fra sist kamp mot Sandefjord. I en kamptropp på 21 spillere var hele 12 mann fra egen utviklingsavdeling.

10 mann etter 3 minutter
Kampen startet rolig, men en bakromspasning skulle endre premissene for kampen allerede etter snaue 3 minutters spill. Mjøndalen sin keeper Makani feilberegnet og forærte ballen til Alba, han skjøt mot åpent bur, men det skuddet stoppet keeperen, problemet var at han var godt utenfor 16-meteren. Alle på banen og benken hadde et ønske om at Mjøndalen skulle fortsette med 11 spillere, men regler er regler og dommeren viste ut sisteskansen.

Herfra ble det et bilde hvor Mjøndalen pakket seg godt sammen og gikk for kontringer. Kampen hadde ikke de store sjansene før Mjøndalen kontret inn 0-1, godt angrep av gjestene og klinisk avslutning i lengste hjørnet.
FFK hadde noen småfarligheter, men aldri de helt store sjansene. Gjestene derimot kunne og burde økt ledelsen mot slutten av omgangen da Liseth var alene med Jenssen, gikk forbi han, men fra noe skrå vinkel og med feil fot traff han stolpen istedenfor det åpne målet.

Dermed stod det 0-1 på tavla ved halvspilt.

Kjelsrud sikret seier med hælen
Til pause kom Marius Hagen og Maikel Nieves inn for Zoulakis og Solberg. Og andreomgangen startet med et solid press fra FFK som beleiret Mjøndalen sin banehalvdel, uten at det resulterte i mål. Mjøndalen la seg lavt og kompakt i hele andreomgang og satset på kontringer med hurtigtoget Fredrik Brustad som frontmann.

FFK kom til flere gode sjanser, men både keeper og stenger stod i veien for utligning på Stadion. Men Mjøndalen var ikke ufarlige, nevnte Brustad fikk en god mulighet da han ble spilt alene gjennom mot Jenssen, men burvokteren stod i veien.

Etter 78 minutter spiller FFK seg fint gjennom, Farah kom alene med keeper, den redder sisteskansen, Anas gir ikke oppr returen og løfter ballen inn i feltet hvor målmaskinen Alba er på plass og stanger inn en fortjent utligning.
Som normalt i tidlig treningskamper blir det en noe urytmisk andreomgang med mange bytter, men kampbildet var stort sett det samme.

På overtiden skjedde det plutselig mye. Mjøndalen spilte seg til et hat-trick i cornere, og på den tredje fikk de en god mulighet, men headingen stoppet Jenssen solid.
Da angrep FFK og fikk også en corner, den utnyttet de på beste vis. Ballen ramler ned i feltet og Kjelsrud hølsparker på elegant vis inn 2-1 til FFK med kampens siste spark på ballen!

Ljungskile på fredag
Allerede fredag er det ny hjemmekamp når vi nok en gang møter motstand fra høyere opp i divisjonssystemet. Til den kampen håper vi å se både Åsheim og Vestby tilbake i troppen, kanskje også en fotrapp svenske kan bli med i sin første kamptropp siden september.

Ljungskile fra Superettan gjester Fredrikstad fredag 28. februar, kampstart er 19:00, billetter kjøper du i FFK Appen eller HER!