God prestasjon på Stadion

FFK leverte en god prestasjon mot Bryne søndag ettermiddag, inkludert en ellevill brassescoring!

Før kampen
Bryne kom fra to strake tap mot Raufoss og Sogndal, men har alt i alt hatt en strålende sesongstart og lå på 5. plass etter 11 av 30 serierunder. Det er kun 4 lag som har scoret flere mål enn Bryne så langt, mens de også har sluppet inn en del mål, 17 i tallet.

FFK har hatt en jevn og god åpning på sesongen prestasjonsmessig. Til den 12. kampen måtte rødbuksene klare seg uten Henrik Kjelsrud Johansen, Jakob Lindström, Håvard Åsheim og Aleksander Karstensen som var ute med skader. Olav Øby kom inn på midtbanen, for øvrig var det samme lag som sist kamp. 2004-modellen Sadir Abud og 2003-modellen Ole Langbråten tok begge plass på benken for første gang i OBOS-ligaen.

Drømmescoring av Solberg
Bryne fikk de første halvsjansene i kampene med to langskudd som gikk til side for målet til Jenssen. Ellers forsvant 5 minutter med fotball med at Brynes høyrekant skulle over til venstre side av banen for å kaste lange innkast fra midtbanen.

Etter dette tok FFK over kampbildet og begynte å skape småfarligheter. Den første skikkelige sjansen kom etter pent spill på høyresiden hvor Jesper Isaksen kombinerte seg frem til 16 meteren og sendte av gårde et bra skudd som gjestenes keeper fikk slått til corner. Den påfølgende corneren ble stusset ut på 16 meter, der stod toppscorer Solberg som la ballen til rette på kassa og brasset inn 1-0 på utsøkt vis - Drømmescoring av Solberg!

FFK fortsatte å styre spillet og hadde flere gode angrep som kunne gitt både sjanser og mål. bl.a. var rødbuksene nærme på en corner til etter 30 minutter, men ballen ble klarert fra streken. 10 minutter senere skulle 2-0 komme, og det var en godbit igjen. Første angrep FFK lekent på venstresiden, Bryne fikk klarert, men FFK viste strålende gjenvinningsspill og Aukland kjempet tilbake ballen høyt i banen. Han ga til Ismaheel som spilte en vegg, kom ned på linja og slo lavt inn foran mål til Riki Alba som trillet inn 2-0 fra kort hold.

På overtid av omgangen kunne Bryne fått en noe heldig redusering da de skjøt et frispark via muren, men keeper Jenssen fikk slått kula unna og dermed kunne vertene ta med seg en 2-0 ledelse til pause.

Kontrollerte inn
FFK gikk rett i angrep etter hvilen og på et smart innkast fra Stian Stray Molde flikket Solberg gjennom Alba som alene med keeper chippet inn 3-0 etter 47 minutter. Det kunne og skulle vært spikeren i kista, men like etter reduserte Bryne. Nok et langt innkast ble klarert av FFK, men andreballen ble pumpet inn i boksen og der var Joacim Holtan som trillet inn 3-1 med en smart avslutning. Game on.

Aukland var nærme på et godt raid like etterpå, men avslutningen hans fra skrått hold gikk over målet til gjestene. Kampen fortsatte med FFK som det førende laget, men Bryne var innimellom farlig frempå uten at de skapte noen store sjanser. Først etter 76 minutter var de nærme da de kom til skudd fra god posisjon i boksen, men avslutningen gikk heldigvis over.

Mot slutten av kampen forsøkte Bryne å bygge opp et trykk på FFK, men hjemmelaget hadde stort sett kontroll. Mads Nielsen var nærme på en heading fra kort hold etter en rask corner fra Olav Øby, men dansken traff ikke innenfor stengene. Bryne var veldig nærme en ny redusering langt på overtid da et skudd fra distanse forandret retning, men Håvar Jenssen var som vanlig på plass med et tigersprang og fanget inn ballen.

Dermed ebbet oppgjøret ut med 3-1 til FFK etter en god prestasjon.

Strømmen neste!
Neste kamp for FFK er mot Strømmen på Strømmen stadion. Dette er siste kamp før sommerpausen i OBOS-ligaen, men før spillergruppen får en liten ferieuke skal det også spilles to runder i NM, forhåpentligvis med FFK som deltager i begge rundene.

Strømmen har gjort over 200 billetter tilgjengelige for FFK-supportere, i tillegg setter Plankehaugen opp buss. Billetter til kampen kan du kjøpe her: Billetter Strømmen - FFK