God prestasjon mot Mjøndalen

FFK gjorde en god prestasjon på Consto Arena mot Mjøndalen.

Stor konkurranse
Eliteserie-laget Mjøndalen har startet oppkjøringen godt med storseire over Groud (5-2) og Sandefjord (4-0). Søndag var det FFK sin tur til å utfordre bruntrøyene på deres egen lekegrind, Consto Arena. FFK kom som kjent fra en habil prestasjon mot Ull/Kisa i årets første treningskamp.

Det er stor konkurranse og mange om beinet for spilletiden i FFK, til den andre kampen ble det gjort flere endringer i startoppstillingen. Betten Hansen, Aleesami, Stray Molde, Øby og Solberg var nye fra start siden kampen mot Ull/Kisa. Fortsatt skal spilletid fordeles broderlig for å få flest mulig klare for seriestart den 15. mai.

Tidlig ledelse
Det var et noe redusert Mjøndalen som stilte til start søndag ettermiddag, og da var ikke FFK vonde å be. Rødbuksene tok tidlig ledelsen etter et strålende angrep som startet med 5-meter hos Jenssen. Et par pasninger senere var Ismaheel igjennom på ventresiden, han slo inn til Solberg som smalt inn 1-0 nede i kroken.

Mjøndalen fikk en brukbar mulighet like etterpå, men skuddet gikk på utsiden. Omgangen var jevnspilt, men FFK hadde god kontroll defensivt og like før pause ble ledelsen doblet.
Igjen er det Ismaheel på venstresiden som er nest sist på ballen, inne foran mål fant han Olav Øby som hamret inn sitt første mål for FFK med høyreslegga.

Fortsatte det gode angrepsspillet
Det ble gjort mange bytter på begge lag, men det var fortsatt FFK som presterte best ute på matta.
Riki Alba kom inn til pause og fikk æren av å sette inn 3-0 etter en time. FFK broderte seg gjennom sentralt og Anas Farah, for dagen i en midtspiss-rolle, kom seg fri ute på høyre. Han fant en ledig Alba foran mål som kontrollert satt ballen ned i hjørnet.

Ludvig Begby har hatt et vanskelig halvannet år, men nå ser Lervik-gutten ut til å nærme seg formen. Et godt innhopp på venstrebacken ble kronet med scoring fra 18 meter. Ludde gikk innover i banen, dro til med høyrefoten, via en bruntrøye og i mål bak en utspilt keeper.

Mjøndalen reduserte med 10 minutter igjen på klokka etter et innlegg fra høyresiden som Brochmann satt i mål. FFK kunne scoret flere etter et par gode sjanser, og fikk også en scoring ved Alba annullert.

Alt i alt en fin prestasjon fra FFK som har en ny mulighet til å terpe videre når Strømmen kommer på besøk til Fredrikstad på onsdag.