God prestasjon av FFK

Fredag møtte FFK topplaget i fjorårets Eliteserie, Lillestrøm, på Marbella. FFK leverte en solid kamp, men den gode prestasjonen overskygges av nye skader på sentrale spillere.

Årets første på gress
FFK ankom Marbella mandag ettermiddag, og fredagens kamp var årets første på gress for laget. Motstander Lillestrøm er på slutten av sin treningsleir og spilte i forrige uke uavgjort mot Tromsø på Marbella, de gule og svarte er også som kjent en av få klubber igjen i Norge som har gress på hjemmebanen sin. FFK har og godt av å øve på gress mtp. de tre gresskampene som kommer i seriespillet i år mot Brann, Stabæk og Bryne. Den første gresskampen i serien er mot Brann 21. mai.

FFK manglet Stian Stray Molde, Oscar Jansson, Kasander Getz og Håvard Åsheim i troppen, mens de øvrige 19 var klare for kamp. Da kampen ble avtalt tidligere i vinter var det meningen at oppgjøret skulle spilles lengre enn de normale 90 minuttene, men grunnet fravær av spillere i begge leire ble det verken en ekstra 45-minutter, ekstraomganger eller golden goal.

Mange sjanser til FFK
LSK startet kampen best på den strøkne gressmatta på Marbella Football Center. Hadde det ikke vært for en kraftig vind på tvers av banen så kunne forholdene vært beskrevet som perfekte. Selv om Lillestrøm hadde taket på kampen til å begynne med, så var det FFK som var nærmest. Thomas Drage testet skuddfoten tidlig, men skuddet gikk like utenfor. Etter 10 minutter ble Riki Alba felt etter å ha gjort en glimrende jobb inne i 16-meteren til LSK. Straffesparket tok han selv, men i et øyeblikk med maksimal uflaks slår angriperen opp en skade i hofteleddsbøyeren i det han skyter, og i tillegg forsvinner ballen like utenfor krysset.

Alba gikk av, inn kom Nicolay Solberg. I en periode hvor FFK tok mer tak i kampbildet var det derimot LSK som skulle ta ledelsen. Først kom de til en farlighet da et skudd fra 16-meter ble blokkert like over mål av Tage Johansen, og like etterpå skulle den sitte. Du gule og svarte tok en kort corner og svingte legget inn på pannen til Lars Ranger som fra kort hold stanget inn 1-0.

Etter drøye halvtimen trodde nok de fleste det var 1-1. Keeper feilberegner i feltet og Solberg får heade på åpen kasse fra kort hold, dessverre for FFK gikk headingen på feil side av stolpen. Bare et par minutter senere var FFK frempå igjen. Høyt press og brudd like utenfor 16-meteren til LSK med Noa Williams, han sendte Drage gjennom, men avslutningen til silkefoten gikk via keeper og i stolpen. Noen minutter etter det igjen slo Begby et god innlegg fra venstre, igjen feilberegner keeper i feltet og Kjelsrud får muligheten til å heade på åpent mål. Kapteinen klarte akkurat ikke å komme høyt nok og headingen gikk utenfor også denne gangen. Dermed 1-1 til pause etter en god FFK-omgang.

Kjelsrud utlignet
Like etter hvilen fra FFK ajour. Som så mange ganger før de siste årene klarte FFK igjen å komme tilbake etter å ha havnet under. Adnan Hadzic svingte et frispark på høyresiden inn foran mål, keeper fanger, men kolliderer med egen spiller og mister ballen. Kjelsrud takk og bukker før han smeller ballen i nota til 1-1. Noen minutter etterpå var LSK farlig frempå med et godt frispark, innlegget på baksiden av forsvaret til FFK ble headet mot mål, men avslutningen var ikke verre enn at Jenssen kunne slå den til corner.

Deretter ble det en rotete omgang fra begge lag. FFK hadde mye ball, men slet med å komme til de største sjansene. Den situasjonen som skapte mest tenning ute på gressmatten var da Jakob Lindström ble taklet unødvendig hardt av en LSK-spiller. Ute ved sidelinjen i en ufarlig situasjon for LSK takles Lindström bokstavelig talt av banen og kommer ikke inn igjen. Midtbanegeneralen til FFK ble sendt på sykehus for undersøkelser, vi kommer tilbake med oppdateringer på skadeomfanget.

Omgangen ble også preget av en rekke bytter hos begge lag, som det ofte er i treningskamper. Mot slutte åpnet det seg mer opp og det ble muligheter for begge lag. FFK fikk en gedigen mulighet etter 87 minutter da LSK rotet det til i egen 16 meter. Plutselig hadde innbytter Kingsley ballen inne i 5-meteren, men bommer da han skal sentre til Solberg for scoring på blank kasse. Like etterpå kontrer LSK og Akor Adams er helt alene med Jenssen, men heller ikke han treffer som han skal og avslutningen går utenfor.

Dermed ender det 1-1 på Marbella Football Center. En god prestasjon av FFK som kan ta med seg mye godt spill i det videre arbeidet. Så krysses fingrene for at Alba og Lindström ikke har dratt på seg alvorlige skader.

Neste kamp for FFK er mot Grorud. Den kampen går tirsdag 8. mars klokka 16:00 og kan også sees på Fredriksstad Blad.