God kamp mot Alta

Det ble en flott kamp på Stadion lørdag ettermiddag da FFK leverte en god prestasjon mot topplaget Alta!

Toppkamp på Stadion
Det var duket for toppkamp på Stadion lørdag ettermiddag. Hardtsatsende Alta gjestet plankebyen med sitt rutinerte mannskap i jakt på poeng for å holde tritt i tetkampen. Begge lag hadde hatt en strålende sesongstart og var pent plassert på tabellens to øverste plasser.

Etter en sommer med en del skadefravær kunne trenerteamet denne gangen endelig velge fra en tilnærmet skadefri tropp, kun Ludvig Begby venter på å bli friskmeldt, resten har trent for fullt siste uke. Mads Nielsen var også tilbake i startoppstillingen etter å ha vært ute med karantene i forrige seriekamp.
Alta måtte unnvære 3 av sine viktigere spillere i Hans Norbye, Svein Ove Thomassen og Morten Gamst Pedersen som alle slet med småskader og sykdom. Gjestene fra nord stilte allikevel et sterkt mannskap ute på Stadion-matta.

Effektivt FFK
Omgangen startet jevnt og det skjedde lite nevneverdig ute på det slitte kunstgresset før 15 minutter, og da var Alta svært heldige som fikk fortsette kampen med 11 spillere. Andreas Balto fikk et litt langt touch og prøvde å vinne vinne tilbake, men endte med å sette knottene rett i ankelen til Jakob Lindström. Heldigvis for Alta lot dommeren det være med gult kort, og heldigvis for FFK kom Lindström seg på beina.

Etter 26 minutter vant Anas Farah ballen på høyresiden og satte fart, han spilte en herlig pasning gjennom til Riki Alba som elegant skuddfintet seg forbi forsvareren og trillet kula kontrollert i lengste hjørnet til 1-0 for FFK.

Hele omgangen var en jevnspilt affære hvor lagene ikke kom til de helt store sjansene. Riki Alba fikk en god mulighet etter 40 minutter når han snappet opp en feilpasning fra keeper på 16 meter, men skuddet sendte han over målet. Alta hadde også et par avslutninger fra distanse, men begge seilte ufarlig over målet til Jenssen.

Like før pause skulle FFK få en ny kontring. Philip Aukland spilte inn bak forsvaret til Riki Alba, han kunne tatt skuddet selv, men sendte den heller videre til Kaptein Kjell som med et ikke altfor godt treff fant nettet med venstreslegga. Dermed kunne et effektivt FFK ta med seg 2-0 inn til pausen.

Kontrollerte inn
FFK kom ut bedre etter hvilen og tok tak i kampen. Der første omgang hadde vært tett og jevn, ble det mer åpent spill og sjanser i andre. Alta fikk en av få sjanser litt ut i andre omgang når et langt innkast landet hos Christian Reginiussen i returrommet, men skuddet hans hadde Håvar Jenssen god kontroll på. Utover det var det FFK som skulle stå for sjansene på Stadion.

Maikel Nieves og Nicolay Solberg kom inn etter drøye timen og sistnevnte skulle nok en gang havne på scoringslisten. En corner fra Thomas Drage ble klarert tilbake til samme mann, på andre forsøk traff han med innlegget og fant hodet til Solberg som stanget inn sitt 7. mål for sesongen, det 6. på de siste 4 helgene.

Det kunne fort blitt flere scoringer, nærmest var Maikel Nieves som kom til flere sjanser. Den aller lekreste var en frekk lobb fra 16 meter, men ballen spratt akkurat på utsiden av stolpen til en utspilt keeper. Love Reuterswärd, Kasander Getz og Alexander Zoulakis kom også inn mot slutten og spesielt vår svenske kantspiller gjorde seg bemerket med flere driblinger på venstresiden.

Flere mål ble det ikke på Stadion og FFK kunne inkassere en god 3-0 seier over et solid Alta-lag.

Moss neste
Neste seriekamp for FFK er mot Moss på Melløs. Kampen spilles lørdag om en uke, også denne med kampstart klokka 16:00.

Dersom du ikke har klart å snike til deg en billett via Moss sitt billettsalg så kan kampen følges på Direktesport.no!