God kamp i Drammen

FFK gjorde en god prestasjon borte mot Strømsgodset på "Gamle Gress". Både det offensive forsvarsspillet og eget angrepsspill fungerte bra for rødbuksene.

To kamper igjen
Søndagens kamp var den nest siste før moroa endelig er i gang med en meget hard nøtt borte mot Åsane den 15. mai. Til oppgjøret måtte FFK klare seg uten Nicolay Solberg og Håvard Åsheim som begge stod over, men ingen av de er verre skadet enn at de er ventet tilbake i full trening igjen om et par dager. 

Motstander Strømsgodaet har hatt en svært krevende periode utenfor banen, men på banen har de prestert mer enn godkjent i vinter med 1-1 borte mot Vålerenga, 2-3 hjemme for Lillestrøm og 1-0 mot Sandefjord. Til kampen mot FFK var også mange av lagets mest sentrale spillere tilbake i kamptroppen. 

Presset på fra start
FFK kom ut av startblokkene i hundre, men det var Godset som hadde omgangens første sjanse. Allerede etter 30 sekunder kontret hjemmelaget, men avlsutningen gikk rett på Jenssen som reddet til corner. Heretter var det FFK som styrte på Marienlyst. 
Riki Alba fikk en stor sjanse etter 2 minutter som keeper reddet, men 2 minutter senere var han sikker når han fikk sjansen igjen. Et smart innlegg fra Mads Nielsen fant Alba som alene med keeper trillet ballen ned i hjørnet. 1-0 til FFK. 

Etter 9 minutter økte FFK på et godt slått frispark av Olav Øby som Mads Nielsen styrte i mål fra kort hold. Etter kvarteret var det 3-0 fra Kjelsrud som ble spilt fri av Thomas Drage. Kontrollert avlsutning ned i hjørnet fra Kaptein Kjell. 

Strømsgodset reduserte etter 25 minutter da et langskudd fra 25 meter forandret retning og trillet i mål bak en utspilt Jenssen. Det kunne tent hjemmelaget, men isteden var det FFK som fortsatte. Øby var nærme med en kanon fra langt hold, men keeper reddet. Rett før pause skulle det bli 4-1 når FFK spilte seg fint frem på venstresiden. Stray Molde fant Ismaheel foran mål som kunne sette dagens fjerde fra kort hold. 

Holdt trykket oppe
Etter pause var FFK rett i angrep igjen og holdt spillet på Godset sin banehalvdel de første minuttene. 5-1 kom fra Kjelsrud etter at han ble flikket gjennom alene med jeeper av Ismaheell. Alene med sisteskansen satt han ballen ned i kroken. I minuttene som fulgte hadde FFK flere gode sjanser, men ballen ville ikke i mål. 

Utover i omgangen gjorde FFK en rekke bytter, og kampbildet jevnet seg en periode noe ut. Jenssen måtte også i aksjon med en sterk redning etter en god avlsutning fra kort hold. Mot slutten skulle imidlertid FFK ta tak igjen og 6-1 kom etter fint spiill mellom Reuterswärd og Nieves. Sistnevnte skjøt smart ned i nærmeste hjørnet fra 16 meter. 

I kampen siste minutter hadde FFK flere gode sjanser, men klarte ikke å få ballen i mål. Igjen brukte FFK mange spillere og flere av ungguttene gjorde gode prestasjoner når de kom inn. 

Neste kamp for FFK er mot Grorud på Stadion 8. mai. Det er generalprøven til årets sesong og en ny mulighet til å ta nye steg. Vi gleder oss!

Kampfakta
Strømsgodset - FFK 1-6 (1-4)
Marienlyst stadion
0 tilskuere

Mål Strømsgodset: Jack 
Mål FFK: Alba, Nielsen, Kjelsrud x2, Ismaheel og Nieves

Håvar Jenssen

Alexander Betten Hansen (Philip Aukland 45 min.)
Mads Nielsen (Ethan Amundsen-Day 5 min.)
Ayoub Aleesami (Oscar Jansson 10 min.)
Stian Stray Molde (Ludvig Begby 30 min.)

Olav Øby (Kasander Getz 20 min.)
Jakob Lindström (Alexander Zoulakis 20 min.)
Thomas Drage (Maikel Nieves 30 min.)

Taofeek Ismaheel (Love Reuterswärd 30 min.)
Henrik Kjelsrud Johansen
Riki Alba (Anas Farah 45 min.)

Annonse fra Obos-ligaen: