God kamp av FFK

FFK spilte en av årets beste kamper, men måtte vente helt til uret bikket 86 minutter for å sette vinnermålet i nettmaskene!

Det var duket for en ny kamp på Stadion lørdag ettermiddag, nok en gang var det motstand fra tigerstaden da Kjelsås tok turen fra Oslos tak ned til plankebyen. Det så lenge ut til å bli en av årets beste kamper for FFK, men noen svake minutter i starten av 2. omgangen skapte nok et nervepirrende drama på Stadion!

God førsteomgang
Kjelsås tok tak i kampen de første 2-3 minuttene, men deretter var det FFK som styrte oppgjøret på Stadion før pause. Etter noen minutter spilt skulle nok FFK hatt straffe da en Kjelsås-forsvarer handset, men dommeren lot spillet gå. FFK begynte etter hvert å produsere bra med sjanser, den største når Nicolay Solberg var gjennom, men avslutningen smalt klink i stolpen og ut. Ledelsen kom etter 20 minutter da en Drage-corner på bakre stolpe ble headet inn foran mål av Solberg og Maikel kunne stusse inn 1-0 fra kort hold, fortjent ledelse til hjemmelaget.

FFK fortsatte å skape mye godt angrepsspill, men gjestenes keeper var høyt og lavt flere ganger. Etter 28 minutter måtte han gi tapt da et strålende innlegg fra Nieves ble kontant stanget i mål av Riki Alba, et flott angrep og 2-0 til FFK.

De hvite og røde skapte enda flere sjanser, men Kjelsås gode keeper stod i veien og sørget for at stillingen forble 2-0 når lagene gikk inn i garderoben for en hvil. En av årets beste omganger av FFK.

Rotet bort ledelsen
Andre omgang startet totalt ulikt fra hvordan mer eller mindre hele førsteomgang var. Kjelsås reduserte tidlig ved Erik Grønner og FFK fikk ikke til den samme rytmen i det offensive spillet. Etter 51 minutter stoppet Mads Nielsen en kontring for Kjelsås, det likte ikke målscorer Grønner hos gjestene som sparket til vår danske midtstopper mens han lå nede. Direkte rødt kort og akkurat da tenkte nok de fleste av FFK skulle ta over, men gjestene fortsatte å styre og det var nærmest ikke overraskende da Kjelsås utlignet til 2-2 etter et innlegg på bakre stolpe hvor Jesper Solli stod helt alene.

2-2 gjenspeilet på ingen måte sjansestatistikken, men sånn er fotball. Etter utligningen var Kjelsås fornøyd med hva de hadde og satset i stor grad på å stenge igjen for FFK.
FFK rullet opp det ene agrepet etter det andre, men det manglet det siste lille for å skape de store sjansene. Bummen og Klæboe kastet i tur og orden inn Kjelsrud, Reuterswärd, Duman, Zoulaksi og Aleesami for å få friske bein på banen. Det skulle gi uttelling til slutt.

Først var en av dagens beste, Nicolay Solberg, ytterst nære å sette 3-2 med en god heading på corner som strøk utenfor, og noen minutter senere ble han klippet ned i det han var igjen alene med keeper. Soleklar straffe til FFK. Kaptein Kjelsrud bommet sist mot Skeid, men gikk frem i dag også og denne var det ingen tvil om, 3-2 til FFK med 5 minutter igjen på klokka.

Reuterswärd var innpå i en offisiell kamp for FFK for første gang siden september 2019 og viste umiddelbart at ferdighetene fortsatt er der. Han kunne veldig fort fått med seg en assist på overtid når han løp fra Kjelsås-forsvaret og slo inn til Kjelsrud som dessverre satt ballen like over tverrliggeren fra kort hold. 3-2 stod seg ut de 4 tilleggsminuttene og FFK kunne juble for nok en seier i 2020!

Kvik HFK neste
Neste kamp for guttane er en relativt kort tur til svenskegrensa for å møte serieleder og en av de største opprykksfavorittene i Kvik HFK. Også denne kampen går lørdag klokka 16:00.