Gjester fra Superettan

Fredag kveld spiller A-laget ny treningskamp hjemme på Stadion, motstander er svenske Ljungskile som forbereder seg på seriestart i Superettan om 5 uker.

Tilbake i Superettan
Ljungskile var i Supettan og Allsvenskan sammenhengende fra 2005 til 2016, altså nivå 1 og 2 i Svensk fotball. Etter nedrykket i 2016 brukte klubben, ofte omtalt som LSK i hjemlandet, 3 sesongen på nivå 3 før de i 2020 er tilbake i Svensk toppfotball og Superettan. 

Ljungskile er et lite tettsted på like under 4.000 mennesker, men tilhører Uddevalla kommune som huser over 50.000 innbyggere. Laget til trener Jørgen Wålemark, med sin nærhet til norskegrensen, har hatt flere nordmenn innom, bl.a. toppscorer i FFK i 2019, Tim Nilsen, som spilte med grønntrøyene i 2016.

Ljungskile har så langt i vinter spilt uavgjort 1-1 mot Halmstad (nivå 2), deretter ble det 0-2 tap borte mot Stenungsund (nivå 4), mens det endte med 2-1 seier mot Karlstad (nivå 3). Forrige lørdag spilte de 1-1 mot Trollhätten (nivå 3) i en kamp som ble preget av mye vind og vanskelige forhold.  

Fortsette utviklingen
FFK har hatt 3 fine opplevelser så langt i 2020 med gode prestasjoner mot KFUM, Sandefjord og Mjøndalen. Ljungskile er siste lag i årets oppkjøring fra et høyere nivå, før de neste 5 treningskampene er mot lag fra Postnord-ligaen. 

Etter den tidlige utvisningen mot Mjøndalen sist ble det mye øvelse i å spille gjennom et lavtliggende forsvar, kampbildet mot Ljungskile blir nok mye mer åpent for Bjørn Johansens gutter. 
Til kampen er Love Reuterswärd, Håvard Åsheim og Eirik Vestby med igjen, ingen av de var med sist. For Love sin del er det første kamptropp på nesten 5 måneder siden - det raidet - mot Nardo 8. september. 

På sjukestua er det fortsatt noen igjen, inkludert et nytt medlem, men antallet synker! 
Mot KFUM var 5 stk. borte og mot Sandefjord og Mjøndalen var 6 stk. borte. Denne gangen, så sant alle fortsatt er klare også på fredag, er det kun 4 som er borte.

Mads Nielsen var uheldig mot Mjøndalen og pådro seg et lite brudd i storetåa, noe som setter han utenfor fotballtrening de neste 3-4 ukene. I tillegg er det Ludvig Begby (2-4 uker), Aleksander Karstensen (1-2 uker) og Thomas Drage (2-3 uker) som er ute med skader. Resten av troppen er i trening og klare for kamp!

Billetter kan du kjøpe på forhånd
Kampstart mellom FFK og Ljungskile er fredag 28. februar klokka 19:00. 
Billetter kan du kjøpe i FFK Appen eller HER!

Vi sees på Stadion!

Annonse fra Obos-ligaen: