aarets klubb FFK

Fredrikstad Fotballklubb utropes som Årets Klubb i OBOS-ligaen 2023

Fredrikstad Fotballklubb har blitt tildelt prisen for Årets Klubb i OBOS-ligaen 2023, en anerkjennelse som strekker seg utover kun prestasjonene på banen. Denne utmerkelsen vitner også om klubbens imponerende fremskritt utenfor gressmatta, og det er med glede vi kunngjør denne prestisjefylte utnevnelsen, uttaler Eddie Chr Thomas fra OBOS.

En suksessrik toppfotballklubb krever mer enn bare dyktige spillere, trenere, og støtteapparat. For å oppnå suksess både på og utenfor banen, er det nødvendig med dedikerte mennesker som jobber i kulissene med den daglige driften. Prisen "Årets Klubb" er først og fremst ment som en hyllest til dem som arbeider på klubbkontoret. Utnevnelsen er rettet mot å inspirere og motivere til topp innsats innen administrative oppgaver, inkludert klubbledelse, markedsføring, økonomistyring, supporterengasjement, og andre relevante områder. Denne prisen representerer også en hyllest og anerkjennelse til klubbens medarbeidere som har utmerket seg innenfor disse feltene.

- På vegne av OBOS vil jeg gratulere FFK med både opprykk til Eliteserien og at de nå er kåret til Årets klubb. Vi har hatt gleden av å ha hatt FFK i OBOS-ligaen i flere år nå, det er en klubb som har preget ligaen og satt farge på den, og som i tillegg har tatt store steg på det administrative plan. Det er derfor veldig fortjent at de vinner så vel OBOS-ligaen som Årets klubb. Vi ønsker dem lykke til i Eliteserien og takker for tiden vi fikk sammen i OBOS-ligaen, sier Thomas.

Som en ekstra anerkjennelse for sin prestasjon vil FFK motta en plakett fra Norsk Toppfotball, samt en gavesjekk på 50.000 kroner fra OBOS.

Som Årets klubb vil FFK motta en plakett fra Norsk Toppfotball samt en gavesjekk på 50.000 kroner fra OBOS.

- Dette er en pris vi setter umåtelig stor pris på. Som klubb ønsker vi jo å fremstå som noe bra. Vi vil være en åpen klubb som det er hyggelig å komme til og skape en kultur her som vi alle kan være stolte av, sier daglig leder Espen Engebretsen.
Han benytter samtidig anledningen til å skryte av sine medarbeidere:
- Det er en fantastisk gjeng som jobber her, alle har et inderlig ønske om at FFK skal lykkes også utenfor banen og som har en lidenskap og enormt engasjement for klubben. De har alle en stor del av æren for at vi nå har vunnet denne prisen, avslutter Engebretsen.

Alle klubbene i OBOS-ligaen har blitt gitt poeng fra 1 til 6 på et sett ulike kriterier. Deretter er poengene summert og en tabell satt opp, og i likhet med tabellen i OBOS-ligaen, var det altså FFK som gikk helt til topps her også.

- Dette er en betydelig anerkjennelse av den eksepsjonelle innsatsen som er gjort i administrasjonen. Vi ser tydelig at FFK har truffet mange kloke beslutninger, uttaler Pål Breen, kommersiell leder i Norsk Toppfotball, og legger til: Faktorer som økonomisk forvaltning, sosial bærekraft, feilfrie leveranser til samarbeidspartnere og vellykkede publikumskampanjer.  FFK har opplevd betydelig framgang på flere fronter i løpet av 2023, og denne positive utviklingen kan i stor grad tilskrives det kollektive engasjementet etter Espen Engebretsens ankomst til klubben. Sammen med et dedikert team har han vært en drivkraft bak kvantesprangene som klubben har tatt innenfor ulike områder.

Disse har fått utnevnelsen tidligere

Tidligere vinnere av Årets Klubb i OBOS-ligaen inkluderer Mjøndalen (2018), Kongsvinger Toppfotball (2019), Åsane Fotball (2020), HamKam (2021), og IK Start (2022).
 

Annonse fra Eliteserien: