Fra total kontroll til tap

FFK startet strålende borte mot Ranheim og hadde stålkontroll og 2-0 ledelse da kampen gikk til overtid i første omgang, herfra og ut gikk det meste på tverke...

Før kampen
Begge lag spilte kamp på torsdag, og begge lag skulle ut i sin 5. kamp på 13 dager, inkludert NM. Det intensive kampprogram gir en høy belastning på spillerne og da brukte trenerteamet muligheten til å utnytte bredden i troppen for å få flere friske sett med bein på banen.

Fra torsdagens kamp kom Håvard Åsheim, Olav Øby og Noa Williams inn. Det ble også endret formasjon til 4-2-3-1 med Øby og Åsheim sentralt og Solberg i mellomrommet bak en løpssterk trio på topp i Williams, Alba og Begby.

Innholdsrik omgang
Etter en rolig start tok det helt av etter 7 minutter. Først drar Williams seg fint fri og skyter via blokken til corner. Corneren blir klarert og Ranheim kontrer. Kontringen er god og FFK reddes av Mads Reginiussen som stopper ballen på vei mot mål. Da kontrer isteden FFK og etter en feil i forsvaret til Ranheim så er Alba alene igjennom. Keeper ruser ut langt utenfor 16-meteren, Alba vipper forbi og kan spasere inn 1-0 i åpent mål.

Etter dette roet det seg litt igjen, med unntak av et par skudd fra hjemmelaget hvor det første fra utenfor boksen gikk et stykke over, og det neste ble glimrende blokkert av Åsheim til corner. Halvveis i omgangen skulle FFK komme til noen gode situasjoner. Noa Williams var sentral i begge da han i løpet av to minutter ble felt like utenfor 16-meteren to ganger. Begge frisparkene gikk på mål fra henholdsvis Begby og Øby, men keeper fikk hanskene på begge. Like etter det igjen spilte Begby frem Solberg som dro til fra 20 meter, skuddet var godt, men et knepp for høyt og gikk via tverrligger og over.

Når drøye halvtimen var spilt kom FFK seg til en ny stor sjanse. Aleesami hadde tatt turen oppover høyresiden og slo inn til Alba som var helt alene foran kassa, dessverre misset han med mottaket og sjansen rant ut. To minutter senere skulle FFK kunne juble igjen. Williams ble igjen felt og frisparket sendte Øby inn på bakre stolpe. Keeper var på vei ut, men feilberegnet, det utnyttet Solberg som stanget inn 2-0 til FFK.

FFK spilte seg til en god avslutning til etter 38 minutter da Begby skjøt fra 18 meter rett på keeper, men avslutningsminuttene på omgangen var Ranheim sine. To gode avslutninger fra 16 meter gikk like utenfor den venstre stanga til Jenssen og FFK kunne puste ut. Da omgangen var sekunder fra å være over så skulle Ranheim isteden få hjelp fra uventet hold. Hjemmelaget angrep på venstre og slo lavt inn i boksen, i forsøket på å klarere er Øby uheldig og sender ballen kontant i nettet bak Jenssen til 1-2.

Grusom start på omgangen
Ranheim startet friskt etter pause og angrep mot FFK fra avspark etter hvilen. Etter 48 minutter får de en hjelpende hånd fra dommer som tilsynelatende bommer i sin vurdering da Hadzic takler på ball inne i boksen. Straffe ble det uansett og den satt Mehnert sikkert i mål.

Et par minutter senere får Ranheim frispark like utenfor hjørnet av 16-meteren, Erik Tønne dro til og traff meget bra, men Jenssen hentet frem en ellevill redning og hindret ny scoring. Det skulle imidlertid ikke gå lang tid før ballen lå i mål. Ranheim dunker en ball 50 meter mot bakrom, der har Solli startet, han tar ned kula, drar seg innover i banen og skyter ned i lengste hjørnet til 3-2.

Dermed var kampen snudd for FFK fra stålkontroll  til å ligge under på under 10 minutter med fotball. Utrolig kjedelig utvikling for laget som så ut til å ha alt i sin hule hånd på vei inn til pause.

Herfra ble det lite finspill fra begge lag hvor Ranheim var flinke til å ta ned tempoet og stykke opp spillet, mens FFK slet med å spille seg til de største sjansene. Nærmest var Nielsen da han knuste keeper i lufta på et langt slått frispark, dessverre for Mads og FFK gikk ballen like over tverrliggeren.

Sluttminuttene var stort sett at FFK presset på og angrep mot Ranheim sitt mål, men det ble aldri de helt store sjansene og dermed dro hjemmelaget seieren i land med 3-2.

Raufoss neste - Etter ferien
Nå venter en liten ferie for OBOS-ligaen. Neste runde går 20. juni, da spiller FFK hjemme mot Raufoss. Før det venter noen dager med fri fra fellestreninger og deretter en treningskamp mot IFK Gøteborg på Fredrikstad Stadion 11. juni.

Billetter til FFK-Raufoss kjøper du i FFK Appen eller KJØP KAMPBILLETT HER!