Facebook News Feed Post

Fotballens nasjonaldag

16. mai. Fotballens nasjonaldag. Fredrikstad Stadion. Eliteserien. Hva mer kan man ønske seg?

Fotballens nasjonaldag

Fotballens nasjonaldag er en herlig tradisjon bygget opp over mange år i Norge. Fra 1982 har det vært en fast serierunde denne dagen, og det var FFK og Rosenborg som var årsaken til oppstarten da tilfeldighetene ville ha det til at møtet dem i mellom i 1981 måtte utsettes til denne dagen, og over 17.000 mennesker var på plass på Lerkendal. 

En ny tradisjon var skapt og har gitt det norske fotballpublikummet årevis med store øyeblikk siden. Torsdag er det klart igjen, og selvsagt spilles en av åtte 16. mai kamper i Eliteserien på flotte Fredrikstad Stadion! 

Få utskiftninger fra i fjor

Strømsgodset avsluttet med en fin 7. plass i 2023, til årets sesong ser drammenserne ut til å være minst like gode, kanskje er 2024 året Godset melder seg på helt i toppsjiktet av tabellen? 

Laget er mer eller mindre det samme som i fjor. En av ligaens beste keepere er derimot borte, Viljar Myhra ble i vinter solgt til danske Odense. Ut portene gikk også Halldor Stenevik, som ble hentet av Molde. To relativt store salg for Strømsgodset og Jostein Flo, som ikke nølte med å reinvestere kronene som var kommet på konto. Elias Melkersen sin låneavtale fra Hibernian ble gjort permanent, og Jesper Taaje ble kjøpt inn fra Sandefjord. På keeperplass ble rutinerte Per Kristian Bråtveit hentet inn. 

Solide Godset

Med det hadde Strømsgodset satt laget sitt, for i sesongens 7 første kamper er det faktisk kun 13 spillere som har vært i startoppstillingen, hvorav 2 av de 13 bare har startet en kamp. Oversatt fra tall til ord, så har trener Jørgen Isnes funnet sine 11 foretrukne spillere fra start og stått ved dem. 

Sesongen startet med stortap på Aker Stadion mot Molde, men deretter kom det tre seire på rappen, før det har stoppet litt opp igjen i de siste rundene med to strake tap mot Bodø/Glimt og Viking. Laget fra Gamle gress har også gjort det fint i NM, men måtte gi seg for året i 4. runde da Lillestrøm vant i ekstraomganger på Marienlyst i midtuken som var. 

Utsolgt Fredrikstad Stadion

Det nærmer seg en utsolgt Fredrikstad Stadion på torsdag. Hjemmefeltene ser ut til å bli helt fullsatte, men det spørs om drammenserne fyller opp sine ca. 1500 plasser på bortefeltene. Uansett vil det bli en elektrisk ramme på oppgjøret i flomlyset på Værste, en deilig sommerkveld i Norges flotteste by. 

Med torsdagens kamp snitter Fredrikstad over 10.000 tilskuere så langt i Eliteserien, det plasseres det nyopprykkede publikummet på Stadion på en flott 4. plass i Norge, kun slått av Rosenborg, Brann og Viking. Regnet prosentvis oppmøte av byens befolkning, er det få av de større byene i Norge som klarer å holde følge med det fantastiske publikummet i Fredrikstad! 

Kjøp billetter til FFK sine kamper på Stadion HER!

Klare for kamp

FFK kommer fra en sterk rekke med kamper, og tre seire på rad i Eliteserien. Vi må også tilbake til serieåpningen for å finne forrige nederlag for FFK. I Eliteserien er det derimot ingen kamper som ikke krever alt man har, og litt til, for å hente poeng, torsdagens kamp er en ny stor utfordring for Mikkjal Thomassen og hans elever. 

Mai Traore, Joannes Bjartalid og Filip Stensland er ikke tilgjengelige, øvrige spillere er klare for kamp på fotballens festdag! 

Populær fotballskole

Interessen for FFK er stor om dagen, og det gjelder ikke bare for å se laget kjempe i Eliteserien. I august er det klart for den årlige fotballskolen, og allerede er det et stort antall påmeldte. Nærmere 200 er klare for fotballskolen for jenter og gutter født 2010-2017. Ønsker du at dine håpefulle skal få delta på fotballskole mot slutten av skoleferien, da er det bare å melde på nå! 

Meld på fotballskole HER!

Annonse fra Eliteserien: